Eestlased jahivad kodusel turniiril kõrgeid kohti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: SCANPIX

Sulgpalli Euroopa karikaetapp algas Tallinnas TTÜ spordihoones edukalt mitmele Eesti sulgpallurile. Kui Eesti esireketid alustavad võistlust reedel otse põhiturniirilt, pidid teised püüdma põhivõistluse kohta kvalifikatsiooniringides.

Naiste üksikmängus pääsesid edasi Kristin Kuuba ja Kati-Kreet Marran. Kuuba sai otsustavas mängus jagu Anastasia Cherniavskayast (Valgevene) 21:10, 21:17. Marran võitis Anna Paavola (Soome) 21:16, 22:20.

Meeste paarismängus said koha põhiturniirile Karl Kivinurm ja Vahur Lukin, kes võitsid kaasmaalasi Mikk Järveoja ja Mihkel Laanest 21:14, 16:21, 21:14. Samuti pääsesid edasi Andres Aru ja Ants Mängel 21:17, 22:24, 21:12  võiduga Dominik Buetikoferi ja Benedikt Schalleri (Šveits) üle.

Täna algab põhiturniir ning päeva lõpuks selguvad veerandfinalistid. Meeste üksikmängus on favoriit Raul Must, kellel on võistlustel esimene paigutus. Must kohtub esimene ringis inglase Rhys Walkeriga (maailma edetabeli 137. koht), mis on võistluspäeva teine mäng orienteeruva algusega 9.30.

Kati Tolmoffil on võistlustabelis kolmas asetus. Esimeses mängus algusega 13.40 on tema vastane kvalifikatsioonist edasi pääsenud prantslanna Katia Normand. Naiste üksikmängus rihivad head kohta ka Karoliine Hõim ja Getter Saar.

Eesti sulgpalluritel on kõrge paigutus ka naispaarismängus. Veel juunioridena maailma edetabelis esisaja piirile jõudnud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel on teise asetuse tõttu esimeses ringis vabad ja kohtuvad teises ringis kell 21 Läti paari Liana Lencevica ja Jekaterina Romanovaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles