Hannes Võrno: Eesti spordi piiripostid on lääbakil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno (keskel) võidupüha paraadil 2009. aastal.
Hannes Võrno (keskel) võidupüha paraadil 2009. aastal. Foto: Margus Ansu

Saatejuht, humorist, moekunstnik, poliitik ja kaitseväelane Hannes Võrno teatas, et soovib saada Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks. Facebookis tekkinud diskussioonis uuris poliitik ja Eesti Invaspordi Liidu president Rainer Vakra, millised on Võrno seisukohad tähtsamates küsimustes. 

«Spordist. Ma ütlen julgelt välja oma arvamuse. Eesti spordi piiripostid on lääbakil. Üks pool on «tegijate» (spordirahvas), teine «nägijate» (rahastajad) poole kaldu. Meie rahvuslik spordiala on olnud aastakümneid see ala, kus me oleme võidukad – ehk alad, millega tegelab üks-kaks inimest (enamasti sportlane ja treener) ning kui neil saab isu või raha otsa, kaob kõik pildilt,» selgitas Võrno. «Pildil on aga vaja olla, sest rahvas vajab rahvussangareid ning lepib igasugu eksootikaga, mis ongi viinud selleni, et mõeldakse välja uusi spordialasid või turgutatakse vanade alade viljelejaid süstidega (nii raha kui vitamiinid).»

Samas diskussioonis tunnistab Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatuse esimees ja endine EOK täitevkomitee liige Ants Veetõusme, et Võrno puhul on tegemist parima mehega EOK presidendi ametisse. «Hannes Võrno on parim variant. Selles ametis saab olla ainult tugev administraator, mitte aga terve elu oma füüsisele pühendunud sportlane.»

EOK presidendiks kandideerimiseks vajab Võrno vähemalt 15 EOK liikme toetust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles