Tõnis Sildaru: šveitslaste pakutud abi päästis Kelly päeva

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sildaru.
Tõnis Sildaru. Foto: Martin Ilustrumm

Vigursuusataja Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru lausus pärast Val Thorensis peetud võistluse esikohta, et rasked ilmaolud tõid võidu oodatust keerulisemalt kätte.

«Ei saa üle ega ümber sellest teemast – hoogu oli vähe!» naeris Tõnis Sildaru Postimehega vesteldes. Prantsusmaal sadas eile lund ja võistlus lükati tänasele ning kuigi võistlussõidud peeti juba päikeselise ilmaga, lakkas lumesadu Sildaru sõnul alles vahetult hommikuste treeningute eel.

«Oleme ausad, et Šveitsi koondis päästis täna meie päeva. Nad arvasid enne esimest sõitu, et neil on määre, mis aitab Kellyl paremini liikuda, ja määrisid sellega meie suusad,» tänas Sildaru konkurente. «Lumi muutis raja nii aeglaseks, et esimeses hüppes ei oleks me muidu piisavalt hoogu sisse saanud. Seega tuligi keskenduda rohkem stiilipuhtusele kui hüpetele,» sõnas ta.

«Närv pidas vastu, ehkki tegelikult oli Kelly esimese sõidu eel üsna endast väljas ja küsis: mida ma teen, kui hoogu pole? Aga arvestades, et ta põhimõtteliselt sõitis lihtsalt raja läbi, võib tulemusega muidugi rahul olla,» lisas Tõnis Sildaru.

Nüüd tulevad Sildarud veel korraks Eestisse, et lennata juba pühapäeval USA poole X-mängudele. Pargisõidu võistlus toimub Aspenis 29. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles