Sildaru peaproov õnnestus tänu šveitslastele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Val Thorensi võistluse esikolmik, poodiumi kõrgeimal astmel Kelly Sildaru.
Val Thorensi võistluse esikolmik, poodiumi kõrgeimal astmel Kelly Sildaru. Foto: Erakogu

SUUSATAMINE. Vigursuusataja Kelly Sildaru võitis Prantsusmaal Val Thorensis peetud SFR Freestyle Touri avaetapi pargisõidus, kaitstes mullust esikohta. Esialgu pidanuks võistlus toimuma juba neljapäeval, kuid lumesaju tõttu lükati see reedele. «Lund sajab ning kõik hüpped on lund täis. Sellistes oludes ei ole võimalik sisse saada hüppamiseks vajalikku hoogu,» kirjeldas Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru neljapäeval valitsenud olusid Postimehele.

Eile õnnestus võistlus aga päikesepaistes ära pidada ning Sildaru näitas klassi juba esimese sõiduga, kogudes 85,5 punkti. Teises sõidus oli tema tulemuseks 86 punkti. Teise koha sai Suurbritannia esindaja Isabel Atkin 78,75 punktiga ja kolmas oli 76,25 punktiga šveitslanna Giulia Tanno, kes lõpetas samal võistlusel kolmanda kohaga ka aasta varem. Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru lausus pärast Val Thorensis peetud võistluse esikohta, et rasked ilmaolud tõid võidu oodatust keerulisemalt kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles