Hirvonen napsas Dakaril elu esimese katsevõidu, Peterhanselil rekordiparandus käeulatuses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: SCANPIX

Dakari maratonrallil sõideti täna eelviimane katse ja selle võitis esmakordselt Dakaril osalev soomlane Mikko Hirvonen Minil. Talle jäi vaid üheksa sekundiga alla Nasser Al-Attiyah samuti Minil, kolmas oli Toyotal sõitev Leeroy Poulter.

Üldliider Stephane Peterhansel Peugeot'l sõitis taas rahulikult ja lõpetas katse 10. kohaga, kuid enne laupäevast viimast kiiruskatset on tema edu Al-Attiyahi ees 40 minutit ja 59 sekundit. Kolmas on üldarvestuses Giniel de Villiers (+1:07.16), neljandal kohal olevat Hirvoneni lahutab enne viimast katset esikolmikust vaid neli minutit ja 26 sekundit.

Kui Peterhansel viimase katsega edu käest ei anna, võidab ta Dakari ralli 12. korda, parandades sellega juba praegugi enda nimel olevat üldvõitude rekordit. 50-aastane prantslane võidutses aastatel 1991-1998 kuus korda mootorratastel, kolis seejärel autorooli ning on sealgi juba viis korda võidukas olnud. 

Mootorratastel liigub kindlalt üldvõidu suunas tänasel katsel Helder Rodriguesi (Yamaha) järel teise koha saanud Toby Price (KTM), kolmas oli täna Kevin Benavides Hondal. Price edestab kokkuvõttes meeskonnakaaslast Stefan Svitkot 37 minuti ja 39 sekundiga, Husqvarnat ohjav Pablo Quantanilla jääb liidrist maha 53 minuti ja 10 sekundiga. Enne tänast kolmandal kohal olnud Antoine Meo kukkus katse lõpuosas ja kaotas sellega umbes pool tundi, langedes kokkuvõttes kuuendale kohale.

Veokitel on viimase katse eel esikohas kinni hollandlase Gerard de Rooy võistkond Ivecol, venelase Airat Mardejevi ekipaaž Kamazil kaotab talle 1:13.10. Kolmandal kohal on Federico Villagra juhitud Iveco võistkond. Quadracer'itel on Marcos Patronelli edu venna Alejandro Patronelli ees enne viimast katset neli minutit ja 23 sekundit, kolmandaks tõusnud venelane Sergei Karjakin kaotab liidrile juba ligi kaks tundi (+1:52.07).

Laupäeval sõidetakse ralli viimane katse Villa Carlos Pazist Rosariosse. Sellel on pikkust koos ülesõitudega 699 kilomeetrit, ajavõtuga katsekilomeetreid on neist 180.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles