Dakar sai läbi: Peterhansel taas parim, esimene tiitel Austraaliasse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel (paremal) koos kaaspiloodi Jean Paul Cottret'ga (vasakul) ja Peugeot' spordidirektori Bruno Faminiga.
Stephane Peterhansel (paremal) koos kaaspiloodi Jean Paul Cottret'ga (vasakul) ja Peugeot' spordidirektori Bruno Faminiga. Foto: SCANPIX

Tänavune Dakari ralli sai tänasega läbi, kui autode arvestuses võidutses 50-aastane prantslane Stephane Peterhansel. Kokku on Peterhansel võitnud Dakari rekordilised 12 korda.

Peterhansel on Dakari võitnud nüüd kuuel korral tsikliga ja kuuel korral autoga. Prantslane vahetas sõiduvahendit 1999. aastal, kuna ta ei tahtnud enam üksinda mööda kõrbeid sõita. «Autos saad vähemalt kaaslasele öelda, kuidas sa end parasjagu tunned,» põhjendas ta.

Peterhansel tõi võiduga Peugeot'le esimese võidu pärast 1990. aastat. Teise koha saavutas tänavu Nasser Al-Attiyah Minil ning kolmanda Giniel de Villiers Toyotal.

Tsiklite arvestuses võidutses KTMil sõitnud austraallane Toby Price, kellest sai esimene Austraaliast pärit Dakari ralli võitja. Teise koha saavutas tsiklite arvestuses tema meeskonnakaaslane slovakk Stefan Svitko ja kolmas oli Husqvarnal võistelnud Pablo Quantanilla.

Veokitel võidutses Ivecol sõitnud hollandlase Gerard de Rooy ekipaaž ning quadracer'itel argentiinlane Marcos Patronelli Yamahal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles