2015. aasta parimad ratsutajad on Dina Ellermann ja Gunnar Klettenberg

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta parimat koolisõitjat Dina Ellermanni õnnitleb Rein Pill.
2015. aasta parimat koolisõitjat Dina Ellermanni õnnitleb Rein Pill. Foto: Eesti Ratsaspordi Liit

Laupäeval toimus Tallinnas Radisson Blu Sky hotellis Eesti Ratsaspordi Liidu pidulik gala, kus tunnustati 2015. aasta parimaid sportlaseid, ratsaspordi klubisid ja ametnikke. Parima takistussõitja tiitli pälvis Gunnar Klettenberg, parima koolisõitja meene viis kaasa Dina Ellermann ja aasta hobuseks tunnistati kestvusratsutamise hobune Nilsson ox. Õhtu lõpus müüdi heategevuslikult oksjonil maha maal, mille tuluga soovisid autorid Gunnar Klettenberg ja Rein Pill toetada noore ja tööka takistussõitja Anett Pajuri sportlaskarjääri

Aasta parimad sportlased selgusid traditsiooniliselt ratsaliidu edetabelite põhjal. Nii suutis juba kolmandat aastat järjest skoorida kolmevõistluse seenioride klassis kõrgeima punktisumma teenekas sportlane Vilvi Laanet. Kestvusratsutamises osutus edukamaiks Ines Beilmann-Lehtonen, kellel eelmisel aastal õnnestus võita ka Soome meistritiitel samalt alalt. Rakendispordis anti ka tänavu välja meened kahes kategoorias: hoburakendite klassis pälvis esikoha Urmas Saks ja ponirakendites kutsar Riina Rõa.

Noorte klassi parimad on kõik tugevad ja andekad tegijad. Takistussõidus kuulutati noorte klassi parimaks Linda Maria Randpere,  kes pälvis ka eriauhinna Aasta Tõusja kategoorias.  Viimane anti rahva hääletuse tulemusena sportlasele, kes on teinud möödunud hooajal jõulise arenguhüppe.

Koolisõidu parimaks nooreks osutus Eesti meistrivõistluste sama klassi kuldmedalist Marii-Heleen Raidmets. Kolmevõistluse parim noor on Anna-Liisa Raudsepp, kellel samuti Eesti meistrivõistlustelt kuldmedal. Kestvusratsutamises pälvis parima tiitli Annabel Kaldvee, kes tegi aasta läbi õnnestunud starte ka Aasta Hobuseks nimetud Nilsson ox-ga. Kaldveele omistati ka kestvusratsutamise parima juuniori autasu.

Takistussõidu juuniorite klassis teenis kõige rohkem punkte sama klassi Eesti meister Ketlin Ramjalg ja koolisõidus Evelin Rattus. Viimane tunnistati ka parimaks sportlaseks lasteklassi koolisõidus. Kolmevõistluses anti parima juuniori ja poniklassi sportlase autasu Maria Seinale.

Takistussõidu lasteklassi parimaks tunnistati samalt alalt meistritiitli pälvinud Berit Lehtsaar. Parimaks ponisportlaseks takistussõidus osutus Monika Varter ja koolisõidus aasta läbi hulgaliselt võite kogunud Eesti meister Carinee Ainola. Kestvusratsutamise poniklassi parim sportlane on Elisabeth Kaldvee.

Parimateks harrastajateks tunnistati takistussõidus Egle Palm, koolisõidus Jekaterina Rastoštšenkova, kolmevõistluses Ülle Voolaine ja kestvusratsutamises Gabriel Kibal. Kestvusratsutamises anti parima harrastaja auhind välja esmakordselt.

Ka klubid teenisid ratsaliidu edetabelitesse punkte alade kaupa eraldi. Nii sai parima takistussõidu klubi auhinna Ratsaklubi Ruila Tall, parim koolisõidu klubi on Tondi Ratsaspordiklubi, kolmevõistluse esimeseks klubiks kuulutati Järvamaa Ratsaspordiklubi, kestvusratsumises klubi Estonian Endurance Riding ja rakendispordis Vändra Ratsaspordiklubi.

Aasta eriauhinnad selgitati välja rahva hääletuse tulemusena ja nii mitmeski kategoorias läks nominetide vahel  tõeliseks rabelemiseks. Tihedas konkurentsis hääletati Aasta Ametnikuks Eesti Ratsaspordi Liidu koolisõidu mänedžer ja koolisõidu kohtunik Eva-Maria Vint-Warmington. Aasta Ürituse tiitli sai 2015.  aasta suvel esimest korda toimunud takistussõidu võistlus Cavalor Baltic Summer Cup. Aasta Ratsakooli Treeneriks tunnistati teenekas takistussõitja ja treener Pille Elson. Aasta Treener Takistussõidus on Riina Pill, Aasta Treener Koolisõidus Alla Gladõševa, Aasta Treener Kolmevõistluses Tondi klubi hing Sirje Argus ja Aasta Treener Kestvusratsutamises Egle Kalev.

Ratsaliit pidas samuti eelmise hooaja toetajaid ja koostööpartnereid – Alexelat, Helketmari, Autospiritit, Nordic Hotel Forumit, Ottot ja Auto 100.

Õhtu lõpus korraldati heategevuslik oksjon, kus  müüdi maha Eesti tuntuimate takistussõitjate Gunnar Klettenbergi ja Rein Pilli maalitud šedööver «Langev mari.» Sportlased, kes on ühtlasi ka väga head sõbrad, soovisid maalist saadud tuluga toetada noort ja andekat ratsasportlast Anett Pajurit tema sportlaskarjääri alguses. Kõrgeima pakkumisega soetas endale maali Eesti Ratsaspordi Liidu juhatuse liige, Eesti Hobumajanduse Liidu asutajaliige ja ettevõtja Marti Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles