Võimas: Zopp jõudis Helsingis veerandfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Liis Treimann

Eesti esireket Jürgen Zopp jõudis Helsingis jätkuval 106 500 euro suuruse auhinnafondiga tugeval ATP Challenger tenniseturniiril veerandfinaali.

Suurepärases hoos olev Zopp (ATP 250.) alistas tänases teise ringi kohtumises 6:4, 7:5 turniiril 9. asetatud sloveeni Blaz Kavcici (ATP 108.). Mäng kestis tund aega ja 15 minutit.

«See oli väga raske mäng, kindlasti oli see mu karjääri üks parimaid võite, ma pole kunagi varem nii kõrge edetabelikohaga vastast alistanud,» rõõmustas Zopp. «Treener Pasi Virtanen ütles mulle enne mängu, et kõik või mitte midagi. Algus ei olnud just kõige parem, aga siis hakkasin ründavamalt mängima.»

Esimeses setis jäi Zopp kohe 0:2 kaotusseisu, ent murdis siis Kavcici servi ja hoidis ka enda servi ning viigistas seisu. Kuni seisuni 4:4 kulges mäng tasavägiselt, siis õnnestus Zopil taas Kavcici serv murda ja lõpuks sett 6:4 võita.

Teist setti alustas Zopp kohe servimurdega ning edasi hoidsid mõlemad oma servi, kuni seisuni 5:4, kui Kavcicil õnnestus Zopi pallingugeim võita ja seis viigistada. Zopp vastas kohe servimurdega ja seekord enam oma servil ei eksinud ning võitis kogu kohtumise.

Veerandfinaalis tuleb Zopil vastamisi minna turniiril teisena asetatud poolaka Michal Przysieznyga (ATP 78.), kes alistas täna 4:6, 6:2, 7:6 (2) sakslase Denis Gremelmayri (ATP 122.).

«Tean teda küll, tegin temaga kunagi Tšehhis koos trenni,» sõnas Zopp. «Olen saanud ka siin tema mänge natuke jälgida, ta on täiesti mängitav ehk siis võidetav.»

Veerandfinaalkohtumine peetakse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles