Rio medalijahi esimene lõpuspurt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva (vasakult), Kaido Kaaberma, Nelli Paju ja Erika Kirpu puhkehetk enne tähtsaid võistlusi.
Julia Beljajeva (vasakult), Kaido Kaaberma, Nelli Paju ja Erika Kirpu puhkehetk enne tähtsaid võistlusi. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel kevadel alanud Rio de Janeiro olümpiakohtade jaht jõuab sellel nädalal vehklejate jaoks lõpusirgele. Kavas on hooaja eelviimased MK-etapid, naised võistlevad Barcelonas, mehed Heidenheimis. Koondiste peatreenerid andsid mõista, et neid rahuldab vaid võit. Kui nüüd midagi viltu läheb, siis terve hulk potentsiaalseid medalivõitjaid olümpiamängudele ei sõida. Esimese vahefiniši eel on vaja teha korralik lõpuspurt.

Katrina Lehis: Foto:
Katrina Lehis: Foto: Foto: Tairo Lutter

Naiskonna juhendaja Kaido Kaaberma nimetas neljaliikmelisse Eesti koondisesse Irina Embrichi, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuuse. Võistkonnavõistlust vaatavad seega kõrvalt Nelli Paju ja Katrina Lehis.

Kõige pettunum on ilmselt Lehis, kes hoiab Eesti edetabelis kolmandat kohta. «Valin koondise selle põhjal, kes minu arvates naiskonda kõige rohkem aidata suudavad,» selgitas Kaaberma. Eesti edetabeli kuues number Beljajeva on peatreeneri sõnul end just naiskonnavõistluses tõestanud. Kaaberma tunnistas, et ideaalis loodab ta sama koosseisuga minna vastu ka veebruaris toimuvale otsustavale Buenos Airese etapile. «Ega see koondislaste pidev vahetamine parim variant ei ole,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles