18-aastased sulgpallilootused tegid Tallinnas suurepärase turniiri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste paarismäng autasustamine – Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (vasakul)
Naiste paarismäng autasustamine – Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (vasakul) Foto: Martti Vaidla

Täna Tallinnas lõppenud sulgpalli Euroopa karikaetapil said Kristin Kuuba ja Helina Rüütel naiste paarismängus teise koha.

Finaalis mängisid nad turniiri favoriitide esimese paigutusega venelannade Anastasia Chervyakova ja Olga Morozova vastu. Venelannad panid seekord oma paremuse siiski maksma tulemusega 21:14, 21:15.  

Finaali jõudmisega peaksid Kuuba ja Rüütel järgmise nädala maailma edetabelis tõusma esisaja hulka. Kuubale ja Rüütelile, kes on alles 18-aastased, on see täiskasvanute klassis karjääri seni parim tulemus. Eelmisel aastal Riias võidetud turniir oli kategooria võrra nõrgem.

Meeste üksikmängus tuli võitjaks Ville Lang, kes alistas poolfinaalis Raul Musta välja lülitanud Lucas Claerbout Prantsusmaalt 21:17, 21:19. Soome esireketile on see Tallinna võistluse ajaloos juba neljas turniirivõit. Naiste üksikmängus võitis Lianne Tan Belgiast ukrainlanna Maria Ulitina 21:19, 21:14. Tanile jäi poolfinaalis alla kodupubliku lootus Kati Tolmoff.

Meeste paarismängus tulid võitjaks sakslased Jones Ralfy Jansen ja Josche Zurwonne võiduga Šotimaa paari Martin Campbell ja Patrick Machugh üle 21:15, 21:18. Kahekordseks võitjaks krooniti Olga Morozova, kes võitis ka segapaarismängus Aleksandr Zinchenkoga. Finaalis võideti Prantsusmaa paari Lea Palermo ja Bastain Kersaudy 21:19, 21:18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles