Kalevi mängul platsile jooksnud meestest üks sai äsja kaheaastase võistluskeelu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo ja Nymburki vahelist VTB Ühisliiga kohtumist Saku suurhallis segasid kaks hullunud fänni, kes keset mängu väljakule jooksid. Kalev kaotas kohtumise 70:99.
Kalev/Cramo ja Nymburki vahelist VTB Ühisliiga kohtumist Saku suurhallis segasid kaks hullunud fänni, kes keset mängu väljakule jooksid. Kalev kaotas kohtumise 70:99. Foto: Jaanus Lensment

Täna Saku Suurhallis toimunud Kalev/Cramo ja Nymburki ühisliiga korvpallimängul jooksid väljakule kaks meest. Postimehe andmetel jooksid purjus peaga väljakule Kevin Ingermann, kes oli mõne aasta eest Tallinnas peetud jalgpalli U19 EM-finaalturniiril Eesti koondise üks põhimehi, ja Gert Reinberg.

Mõlemad mehed on seotud Tallinn C.F.i jalgpalliklubiga – Ingermann mängis lõppenud hooajal klubi ridades, Reinberg kuulub klubi juhtkonda. Tegemist on meeskonnaga, mille neli mängijat (teiste seas Ingermann) jäid hiljuti vahele keelatud narkootiliste ainete tarvitamisega ja said võistluskeelu. Ühtlasi otsustas Eesti Jalgpalli Liit viia klubi II liigast üle IV liigasse, ent lõpuks loobus klubi üldse Eesti meistrivõistlustel osalemast.

Tänaseks on ka Eesti Antidoping määranud nimetatud neljale mängijale ametlikud karistused. Ingermann peab kannabinoidide tarvitamise eest väljakult eemal olema kaks aastat, Henry Niinlaub samal põhjusel 18 kuud. Jevgeni Berdinskih sai kaheaastase võistluskeelu, mille põhjuseks on märgitud «määratletud stimuleeriva toimega aine metüleendioksümetamfetamiin». Samal põhjusel sai kaheaastase karistuse ka Kevin Arike, kelle organismist leiti lisaks ka kannabinoide.

Kõiki nelja jalgpalluri karistus hakkas Antidopingu kodulehe andmetel kehtima 2015. aasta 16. detsembril ning kolm neist vabanevad mängukeelu alt seega 2017. aasta 15. detsembril, Niinlaub sama aasta 15. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles