Galerii: vägev Ronnie O'Sullivan ei jätnud finaalis vastasele mingit võimalust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ronnie O'Sullivan tõestas, et on kuuendast edetabelikohast hoolimata maailma snuukrimängijate arvestuses tipus, alistades Masters-turniiri finaalis ülikindlalt 10:1 Barry Hawkinsi.

Viiekordne maailmameister ja Mastersi kuuendat korda võitnud O'Sullivan loovutas vastasele vaid esimese freimi, võites seejärel ise kümme tükki. Turniiri kuues võit tõstis ta antud arvestuses Stephen Hendry kõrvale rekordit jagama. Kolmandas freimis lõi O'Sullivan suurepärase 136-punktilise breigi ning pani matšile punkti 86-punktilise breigiga, vahendab BBC.

Aprillis MMi veerandfinaalis Stuart Binghamile kaotanud ja sestpeale suurturniiridel võistluspausi pidanud O'Sullivan oli enda sõnul võidu üle üllatunud. «Teadsin, et pean oma mängutaset tõstma, ning suutsingi seda teha ja emotsioone kontrollida. Tavaliselt turniirivõidud mind ei üllata, aga siis küll, kui olen kaheksa kuud pausi pidanud. Doktor Steve Peters aitas mind paari asjaga ja keskendusin lihtsalt igale löögile,» tänas O’Sullivan oma psühholoogi.

Samas ei vaimustunud ta arvamusest, et kuuendale Mastersi võidule võiks tänavu lisanduda ka kuues MM-tiitel. «Praegune turniir kestis vaid nädala, MM kestab aga 17 päeva. Selleks keskendumine on karm. Kuid eks me näe, mida elu toob,» sõnas O’Sullivan.

Teel finaali suurepäraselt mänginud, kuid täna kehvalt tegutsenud Hawkins oli äärmiselt pettunud. «Mu mäng oli täiesti laiali ja midagi positiivset ei oska ma praegu siit turniirilt küll kaasa võtta. Ta võiks juba ükskord karjääri lõpetada!» muigas Hawkins O’Sullivanile viidates mõrult.

Turniirivõit üllatas ka O'Sullivani ennast. FOTO: Scanpix
Turniirivõit üllatas ka O'Sullivani ennast. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles