Vananenud CSKA aeg on ümber

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramunas Šiškauskas (punases)
Ramunas Šiškauskas (punases) Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Korvpalli Euroliigas kaotas Euroopa viimase kümnendi üks paremaid meeskondi Moskva CSKA võõrsil Milanole 65:71.

Viimasel kaheksal aastal nelja tugevama finaalturniirile jõudnud CSKA on tänavu Euroliigas võitnud vaid ühe ja kaotanud viis kohtumist ning vahegruppi pääsemise võimalus näivad juba pelgalt teoreetilised.

Venemaa tippklubi on tänavu räsinud tõsised vigastused, et tänaseks tähtsaks mänguks putitati terveks leedulasest viskemees Ramunas Šiškauskas ja meeskonna kapten Viktor Hrjapa. Paraku ei suutnud nemadki meeskonda võidule aidata.

Paljude spetsialistide hinnangul seisnevad CSKA probleemid liiga kaua koos mänginud põhikoosseisus. Milanogi vastu kasutati viimasel veerandajal peamiselt vana kaardiväge – 34-aastast Trajan Langtoni, sama vana J.R. Holdenit, peatselt 32. sünnipäeva tähistavat Šiškauskast, veel aasta nooremat Matjaz Smodist ja «vaid» 28-aastatst Hrjapat.

Paraku pole suvel CSKA peatreeneriks saanud serblane Duško Vujoševic suutnud seda seltskonda normaalselt mängima panna. Lisaks eurosarjas saadud kaotustele said nad nädalavahetusel Venemaa meistriliigas lüüa Kaasani Unicsilt.  

Meedias ongi juba spekuleeritud, et peamiselt võitudega harjunud CSKA juhtkonna silmis hakkab Vujiševici usalduskrediit lõppema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles