Martin Reim võidumängu järel: võrreldes eelmise aastaga tegime sammu edasi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U21 jalgpallikoondis.
Eesti U21 jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti U21 jalgpallikoondis alustas eile Venemaal Peterburis Kubok Sodružestva turniiri 2:1 võiduga Läti üle. Peatreener Martin Reim tunnistas, et mängupilt oli hea ja võrreldes eelmise aasta turniiriga on tema hoolealused sammu edasi teinud.

Eesti läks kohtumist juhtima juba üheksandal minutil, kui täpne oli Kevin Kauber. Noortekoondis sai eduseisu nautida veidi alla kümne minuti, kui lätlaste ridades sai tabamuse kirja Davis Ikaunieks. Eesti särgis kohtumise parimaks valitud Kauber oli seejärel lähedal oma teisele tabamusele, kuid tema tugev löök tabas posti.

Läti jäi teise poolaja alguses vähemusse, sest punase kaardi teenis Vladislav Gutkovskis. Viigiseis püsis tablool 89. minutini, mil nurgalöögist tulnud palli suunas väravasse 18-aastane Jan Kokla. Seisuga 2:1 ka kohtumine lõppes.

Noortekoondise peatreener Martin Reim ütles, et Eesti vääris võitu. «Täna toimis meil päris palju asju ning tegime suures plaanis seda, mida tahtsime näidata. Oli ka momente, kus olime tasakaalust veidi väljas ja eksisime, kuid mäng oli siiski meie kontrolli all.»

Eesti lõi eile mitmeid väravavõimalusi, kuid neist realiseeriti kaks. «Poisid ei pea veel praegu olema sajaprotsendilises vormis. Positiivne on see, et me neid olukordi lõime ning rünnakuid loogiliselt lahendasime. Eelmise aastaga võrreldes oli see samm edasi. Loomulikult loodan, et kuu-paari pärast pannakse need sisse ka.»

Viimased 40 minutit mängis Eesti arvulises ülekaalus. «Mänguplaani me ei muutnud. Lätlased ei suutnud küll enam pressingut teha ja vajusid enda poolele. Meie liigutasime aga palli natuke liiga passiivselt. Eemaldamine tegi küll mängu veidi kergemaks, sest vastastel polnud jõudu ettepoole viia, aga samas raskemaks, sest lätlased olid madalamal ning momente oli keerulisem luua. Samuti tekib alati kontrarünnakute oht,» analüüs Reim. «Suutsime siiski paar head momenti luua. Mitmed jäid realiseerimata, aga üks õnnestus ära lüüa.»

Homme on Eesti vastaseks Tadžikistan ning neljapäeval Venemaa. Laupäeval, 23. jaanuaril ootab meie noortekoondist ees kohamäng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles