Kink liitub suure tõenäosusega Soome parima jalgpalliklubiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink Eesti koondise särgis
Tarmo Kink Eesti koondise särgis Foto: Joosep Martinson/ Õhtuleht

Soome valitsev jalgpallimeister Seinäjoki pakkus lepingut klubis testimisel viibinud Tarmo Kingile. Eesti koondises 82 kohtumist pidanud ründaja tunnistas, et lähipäevil peaks ta ametlikult Soome meeskonna mängijaks saama.

«Teiste klubidega ma praegu ei suhtle. Peame lihtsalt lepingutingimused veel üle vaatama ja ilmselt lähipäevil peaks allkirjad paberil olema,» rääkis oktoobris 30-aastaseks saanud Kink Postimehele.

Eile tuli Seinäjoki tagasi seitse päeva kestnud Saudi-Araabia laagrist, kus peeti ka sõprusmäng Al-Hilali klubi vastu. «Laager oli suurepärane. Kuna kohalikud kutsusid meid sinna, siis oli vastuvõtt väga hea ja tingimused kõige paremad. Ka sõprusmäng läks asja ette, kuna vastas oli väga head jalgpalli mängiv meeskond.» Kink viibis platsil 80 minutit.

Praegu Levadia hingekirja kuuluv mängumees saab senise tööandja juurest ilma probleemideta lahkuda. «Rääkisin täna nende spordidirektoriga ja kõik peaks klaar olema,» selgitas ta.

Praegu ei osanud Kink täpselt öelda, millisel positsioonil ta Seinäjokis mängima hakkab. «Eks treener on valmis mind erinevatel kohtadel mängitama. Seda enam, et olen mängija, keda pole mõtet raamidesse suruda. Kindlasti leiame viisi, kuidas saan klubile kõige kasulikum olla.»

Palju maailmas ringi reisinud Kink tunnistas, et Seinäjokis on tänu meeskonna kaptenile Mihkel Aksalule lihtne kohaneda. «Kõik mehed olid sõbralikud, kuid Aksalu on kohanemisel suureks abiks olnud. Kui Ida-Euroopas on tihti suured keeleprobleemid, siis praegu saab inglise keelega hästi hakkama. Lisaks saan ma soome keelest ka aru.»

Kink on välisklubidest mänginud veel Moskva Spartakis, Györi Etos, Middlesbrough’s, Lvivi Karpatõs, Vareses, Kapsvari Rakoczis ja Invernessis. Eesti koondise eest on ta 82 mänguga löönud kuus väravat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles