Kerde: miks me ise rohkem trenni ei tee?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde.
Üllar Kerde. Foto: Toomas Huik

Käesoleval kümnendil on tipptasemel töötanud kaks Eesti korvpallitreenerit. Kummalisel kombel pole neile kummalegi siiani kodus erialast rakendust leitud. 2014. aasta kevadel Kaunase Žalgirise abitreenerina töö lõpetanud Priit Vene tegutseb äris ja kasutab oma korvpalliteadmisi vahel teleülekannete abikommentaatorina tegutsedes. Möödunud kevadel Moskva Dinamo Venemaa superliigas pronksile tüürinud Üllar Kerde asus aga tööle Jüri kooli spordijuhina ja on avalikkuse eest varjus. 

Tegelikult pidi Kerde Moskvas jätkama. Mitte küll klubi peatreenerina – sellele kohale kutsus ta ise Lätist Nikolai Mazuri –, vaid treenerite staabi juhina. Just selline oli tema ametinimetus ka aasta tagasi, kui ta klubi juhtide survel võttis üle ka Dinamo peatreeneri koha.

Kerde ütleb naljaga pooleks, et ilmselt mängis meeskond liiga hästi ja saavutas liiga kõrgeid kohti – Venemaa karikavõistlustel jõuti finaali, superliigas saadi pronks ning ees terendas võimalus pääseda Ühisliigasse. Moskvas on aga ruumi vaid ühele tõeliselt suurele klubile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles