Kontaveit kaotusest Muguruzale: oli õpetlik mäng

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit kaotas Austraalia lahtiste avaringis Gabrine Muguruzale.
Anett Kontaveit kaotas Austraalia lahtiste avaringis Gabrine Muguruzale. Foto: SCANPIX

Ainsa eestlasena Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste põhiturniiril osalenud Anett Kontaveit (WTA 85.) kaotas avaringis maailma kolmandale numbrile Garbine Muguruzale 0:6, 4:6. Matš kestis tund aega.

Kohtumine toimus võistluste peaareenil ja see lisas Kontaveidile ka veidi lisapinget. «Suur väljak, kohe tugev vastane ja ta ei andnud midagi niisama. Enda serv oli kehv ja närv ka sees. Teises setis suutsin mängu sisse elada ja muutusin agressiivsemaks,» võttis Kontaveit oma esituse telefoniusutluses kokku.

Kontaveit lisas, et pigem võtab ta sellest kohtumisest siiski kaasa positiivse emotsiooni. «Alati on kurb kaotada, aga pigem oli see mäng mulle õpetlik,» sõnas ta.

Muguruza oli võiduga mõistagi rahul ja unistab matšist esireketiga. «Olen õnnelik, et võitsin. Olin närvis, sest avaringi mängud on alati keerulised,» sõnas ta pärast kohtumist kohaliku pressiteenistuse vahendusel. «Kui tahad suure slämmi turniiri võita, siis tuleb tõenäoliselt ka Serena (maailma esireket Serena Williams – M.G.) alistada. Olen elevil, tema vastu mängimine oleks suurepärane.»

Muguruza läheb teises ringis vastamisi belglanna Kirsten Flipkensiga (WTA 80.), kes alistas avaringis 5:7, 6:2, 7:5 Mirjana Lucic-Baroni (WTA 69.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles