Põnevuslahing: meistriliigas kohtuvad vihased vaenlased Serviti ja Kehra

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti ja Kehra kohtumine.
Põlva Serviti ja Kehra kohtumine. Foto: Marko Saarm

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste järjekordses voorus lähevad vastamisi Audentes SK – HC Viimsi/Tööriistamarket, Põlva Serviti – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ning SK Tapa – Viljandi HC. Mänguvaba on Aruküla SK. Serviti ja Kehra vahelisest kohtumisest, mis toimub kolmapäeval kell 19, teeb otseülekande Postimees.ee.

Käesoleva vooru põnevusmängu eel sai Serviti eelmises voorus vastase väljakul 33:25 jagu Viljandi meeskonnast, Kehra/Horizon Pulp&Paper oli mänguvaba.

Serviti on Kehrale kaks viimast kohtumist kaotanud, kuid traditsiooniliselt on ka kõik tänavused vastasseisud olnud tasavägised. «Loeb kaitse ja kiirrünnakud. Lõpuks võivadki paar kontrat otsustavaks saada. Stiililt tuleb mäng nagu ikka, sest üleöö ei muuda ju midagi,» tõi Serviti peatreener Kalmer Musting välja eesseisva matši võtmepunktid. «Meil on jätkuval probleeme koosseisuga. Kuna vahepeal olid eemal ka Mario Karuse ja Tõnu Jõks, siis lisasime esindustiimi seni esiliigas mänginud Serhi Ljubtšenko,» selgitas Musting.

Kehralased alustasid aastat kahe kaotusega, kui Eesti meistrivõistlustel ja Balti liigas jäädi alla Viljandile. «Arvan, et me pole mõõnas. Võtsimegi antud perioodi riskiga, kui tegime tulevikku silmas pidades üldfüüsilist ettevalmistust,» ütles Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Indrek Lillsoo. «Kuna meid ootab ees tihe tsükkel, siis kuskilt tuleb lõivu maksta. Teisalt oli Viljandi aasta alguse kohta üllatavalt heas hoos. Seekord peame Serviti vastu läbi ajama põhiväravavaht Mikola Naumita, keda vaevab sõrmevigastus,» andis Lillsoo oma meeskonna hetkeseisust ülevaate.

Enne Serviti-Kehra vastasseisu on vooru tänases avamängus vastamisi Audentes SK ning HC Viimsi/Tööriistamarket. Audentes kaotas eelmises voorus võõrsil Arukülale 27:34, Viimsi/Tööriistamarket alistas aga kodus Tapa 37:22.

Audentes andis avaringis Viimsile lahingu, kuid teises ringis mitte. Sportlik tulemus polegi meeskonna peatreener Martin Noodla sõnul kõige tähtsam. «Peame taas leidma oma mängujoonise, mis vahepeal on kaduma läinud,» tõdes Noodla. «Kui Viimsi vastu meil asjad õnnestuvad, siis on nad haavatavad, kuid meie kui koolipoiste jaoks on märksa tähtsamal kohal üldine areng. Hooaja esimesel poolel pöörasime rohkem rõhku rünnakule, nüüd kaitsele,» selgitas Noodla.

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnoneni meelest loeb taolistes kohtumistes motiveeritus. «Meie jaoks puhtalt tahtejõu küsimus,» ei varjanud Pinnonen asjaolu, et Viimsi on Audentese vastu favoriidiseisuses. «Neil viskab Karl Toom küll palju väravaid, kuid ka teised on hooaja käigus tubli sammu edasi astunud. Oma hoolealustelt ootan taolist kaitsemängu nagu viimati Tapa vastu. Mütsiga ei tohi me Audentest lööma minna, vaid peame ärkvel olema.»

Vooru kolmandas kohtumises lähevad omavahel kokku SK Tapa ja Viljandi HC. Tapa jäi eelmises voorus võõrsil 22:37 alla Viimsi/Tööriistamarketile ning Viljandi pidi kodus tunnistama Serviti 33:25 paremust.

Tapa on tänavu Viljandile kaotanud keskmiselt 17 väravaga ja mulgid lähevad ka seekordsele kohtumisele vastu soosikuna. «Viljandil on hästi komplekteeritud meeskond. Nende mängijad on heas käsipallurieas ning omavad rikkalikku kogemustepagasit,» kirjeldas Tapa peatreener Elmu Koppelmann vastast. «Üritame numbrid tablool soliidsena hoida, aga selleks peame oma joonisest ehk pikast rünnakust kinni hoidma ning vastast üllatama. Samuti ootan Sander Annula esiletõusu. Siiski me õpime igast mängust ja meeskond on võrreldes hooaja algusega suure arenguhüppe teinud,» teatas Koppelmann.

Viljandlastel on aasta alguses olnud raske graafik. Kergemaks ei lähe, sest nädalavahetusel ootab ees Balti liiga. «Hea, et saame vahepeal Tapaga mängida, kes meist turniiritabelis tagapool,» lausus Viljandi juhendaja Marko Koks. «Peame neile kohe alguses oma tahtmise peale suruma. Hoogu ei tohi me neil lasta minna, sest siis võivad meid raskused ees oodata. Meeskonna hetkevorm peaks olema rahuldav ja nüüd oleme saanud nädala ka puhata.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 24 (14-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 22 (13), Viljandi HC 18 (14), HC Viimsi/Tööriistamarket 14 (14), Aruküla SK 11 (14), SK Tapa 4 (14), Audentes SK 3 (13) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles