Neljakordse olümpiavõitja murelik ülestunnistus: IAAFi skandaal on hullem kui FIFA oma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Johnson.
Michael Johnson. Foto: SCANPIX

USA jooksulegend Michael Johnson rääkis rahvusvahelises kergejõustikus toimuvast ja tunnistas, et sealne dopinguskandaal on märksa hullem kui rahvusvahelises jalgpallimaailmas lahvatanud korruptsiooniskandaal.

Kergejõustikumaailma on raputamas tõsine dopinguskandaal, sest kolm Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAFi) ametnikku on saanud dopingureeglite rikkumise eest eluaegse keelu ning Venemaa alaliit on endiselt IAAFist välja visatud ja nende osalemine suvistel Rio olümpiamängudel on kahtluse all, sest väidetavalt on riigi mahitamisel toimunud samuti suur dopingureeglite eiramine. Jalgpallimaailmas on samal ajal teeninud pika tegutsemiskeelu Rahvusvahelise Jalgpalliliidu president Sepp Blatter, keda süüdistatakse korruptsioonis.

Kui neljakordsel olümpiavõitjal ja kaheksakordsel maailmameistril Michael Johnsonil paluti võrrelda kaht spordimaailma suurt skandaali, teatas endine USA tippsprinter, et kergejõustikus on olukord hullem. «Kui mõelda ohvritele, siis on see (kergejõustiku skandaal- toim) kindlasti hullem,» teatas Johnson.

BBC-le antud intervjuus lisas USA legend, et need võistlejad, kes dopingupatuste tõttu medalitest ilma jäid «ei saanud kunagi võimalust poodiumil seista, kuigi neil oleks pidanud olema see võimalus.»

Samas nentis Johnson Venemaa kergejõustiklaste keelu kohta, et terve riigi alaliidu eemaldamine on suur pretsedent ega pruugi olla õige lahendus. «Kas tõesti keelata ära tervel riigil Rios osalemast, kuigi nende ridades võivad olla ka dopinguvabad sportlased? See on väga raske otsus, mida teha,» nentis Johnson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles