Kontaveit eelistab kurvastamisele kaotusest õppida

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Ainsa eestlasena Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste põhiturniiril osalenud Anett Kontaveit (WTA 85.) kaotas avaringis tund aega kestnud mängus maailma kolmandale numbrile Garbine Muguruzale 0:6, 4:6. Eesti esireket tunnistas, et 15 000 pealtvaatajat mahutaval peaareenil Rod Laver Arenal peetud kohtumisel oli tal närv sees.

Avageimis oli 20-aastane eestlanna hädas oma serviga. «Suur väljak, kohe tugev vastane ja ta ei andnud midagi niisama. Enda serv oli kehv ja eks närv ka sees. Teises setis suutsin mängu sisse elada ja muutusin agressiivsemaks,» võttis Kontaveit oma esituse kokku.

Hispaanlanna mängis ülimalt enesekindlalt, serv õnnestus hästi, ta tegutses suurepäraselt võrgus ja tegi vähe vigu. «Minu teisel servil tegutses ta väga ründavalt ning haaras initsiatiivi. Mul oli seetõttu esimesel servil rohkem pinget, tulid vead,» täpsustas eestlanna. «Teises setis jäin oma servi ja rünnakuga rohkem rahule, geimi lõpus mängisin juba tasavägiselt. Rahule ei saa jääda mängu algusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles