ManU suvine suurost võib klubile ülikalliks maksma minna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi ründaja Anthony Martial (paremal) võitleb palli pärast Chelsea kaitsja Branislav Ivanoviciga.
Manchester Unitedi ründaja Anthony Martial (paremal) võitleb palli pärast Chelsea kaitsja Branislav Ivanoviciga. Foto: SCANPIX

Kui Manchester United ostis suvel AS Monacost noore ründaja Anthony Martiali, spekuleeriti palju ostusumma suuruse üle, kuid täit tõde ei avalikustanud lõpuks kumbki osapool. Nüüd on see tänu Prantsusmaa väljaandele Le Figaro viimaks selge.

Ajalehe valduses olev dokument näitab, et United maksis toona veel 19-aastase nooruki eest Monacole 50 miljonit eurot. Nagu lepingust aga selgub, võivad Martiali head esitused Unitedi rahakotti veel kõvasti tühjendada.

Nimelt on lepingus mitu lisaklauslit, millest esimene sätestab, et United peab tasuma ühekordselt täiendavad 10 miljonit eurot, kui Martial lööb nende eest hooaja jooksul Inglismaa kõrgliigas 25 väravat. Sama suur summa tuleb Monacole välja käia siis, kui Martial jõuab Unitedis mängimise ajal 25 koondisemänguni ning ka siis, kui Martial võidab Ballon d'Ori ehk nimetatakse maailma parimaks jalgpalluriks.

Hetkel ei tundu ükski neist tingimustest veel kuigi reaalne, sest Martial on sel hooajal löönud Unitedi särgis 15 liigamänguga viis väravat, Prantsusmaa A-koondist esindanud seni aga üldse vaid kuuel korral. Samas on noormees tänaseks alles 20-aastane ja talle ennustatakse säravat tulevikku.

Monaco teenib kena kopika ka siis, kui United peaks otsustama Martiali teenetest loobuda. Tõsi, seda vaid juhul, kui keegi maksab prantslase eest 60 miljoni eurot või enam – niisugusel juhul saab Monaco pool summast endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles