Läti korvpallikoondis saab võimaluse püüda pääset Rio olümpiale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Kristaps Porzingis suudaks Läti tüürida Rio olümpiamängudele?
Kas Kristaps Porzingis suudaks Läti tüürida Rio olümpiamängudele? Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Korvpalliliit FIBA teatas, et Itaalia (Torino), Filipiinid (Pasay) ja Serbia (Belgrad) korraldavad viimased valikturniirid, kus jagatakse välja viimased pääsmed Rio de Janeiro olümpiamängude meeste korvpalliturniirile.

Meeste korvpalliturniirile on jagamisel veel kolm pääset ja nendele positsioonidele on 18 soovijat. Seega jagatakse 18 meeskonda kolmeks kuueliikmeliseks seltskonnaks ja igast pääseb olümpiamängudele vaid võitja. Samal ajal pandi paika ka valikturniiridel osalejad ja nende sekka kinnitati ka mullusel EMil 8. koha saanud Läti.

Lisaks turniire korraldavatele Itaaliale, Filipiinidele ja Serbiale osalevad viimastel valikturniiridel veel Türgi, Prantsusmaa, Kreeka, Tšehhi, Läti, Horvaatia, Kanada, Mehhiko, Puerto Rico, Angola, Tuneesia, Senegal, Iraan, Jaapan ja Uus-Meremaa.

Valikturniirid peetakse 4.-10. juulini. Alagrupid loositakse 26. jaanuaril Šveitsis Miesis.

Kokku osaleb Rio olümpiamängudel 12 korvpallimeeskonda, kellest on praeguseks selged 9. Koha olümpiale on taganud USA, Brasiilia, Austraalia, Nigeeria, Hispaania, Leedu, Hiina, Venezuela ja Argentina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles