Radwanska lõpetas varakult imelapseks ristitud kanadalanna uue tulemise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnieszka Radwanska (paremal) ja Eugenie Bouchard.
Agnieszka Radwanska (paremal) ja Eugenie Bouchard. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis alistas maailma edetabelis neljandal kohal olev Agnieszka Radwanska 6:4, 6:2 kanadalanna Eugenie Bouchardi. Veel mõne aasta eest järgmiseks suureks täheks ja tennise imelapseks nimetatud Bouchardi jaoks on tegu juba neljanda järjestikuse suure slämmi turniiriga, kus ta kuigi kaugele ei jõua, ent sellegipoolest paistab tema tulevik parem kui veel mõne kuu eest.

Kuigi tänane kaotus tugevale Radwanskale pole häbiasi, on fakt, et pärast üliedukat 2014. aastat (finaalikoht Wimbledonis, poolfinaali jõudmine nii Austraalia kui ka Prantsusmaa lahtistel) ja maailma edetabelis viiendaks kerkimist pole Bouchard viimase aasta jooksul suutnud varasemat minekut näidata. Mullu langes ta Austraalias konkurentsist veerandfinaalis, kuid piirdus seejärel Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis avaringiga.

Mullusügisesel US Openil sai Bouchard pärast märtsikuud esmakordselt kaks järjestikust võitu ning jõudis välja neljandasse ringi, kus pidanuks kohtuma Roberta Vinciga. Enne mängu libastus 21-aastane kanadalanna aga riietusruumis, kukkus ja lõi pea ära ning pidi platsile minekust loobuma. Turniiri korraldajad seetõttu kohtusse kaevanud Bouchard üritas naasta Hiina lahtistel, ent pidi avakohtumise peapöörituse tõttu pooleli jätma ning tegema pika võistluspausi.

Kolmekuulise vahe järel mängis kanadalanna tänavu esmalt Shenzeni turniiril, ent kaotas seal veerandfinaalis. Nädal hiljem jõudis Bouchard aga Hobarti turniiril juba finaali, alistades teel sinna näiteks Bethanie Mattek-Sandsi, Camila Giorgi ja maailma esikümnesse kuuluva Dominika Cibulkova. Finaalis pidi ta küll tunnistama prantslanna Alize Cornet' paremust, kuid aasta algus näitab, et Bouchard on taas teel teravaima tipu suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles