Järvekülje ja Leppiku kohal euromängu eel küsimärgid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskond.
Pärnu meeskond. Foto: Ardi Truija

Pärnu Võrkpalliklubi peab homme CEV Challenge Cupi 1/8 finaalis Belgia klubi Menen Prefaxisega. Pärnul on tähtsa kohtumise eel jätkuvalt probleeme mängijate tervisega. Peatreener Avo Keel sõnul on hetkeseisuga kahtluse all nii libero Edgar Järvekülje kui nurgaründaja Taavet Leppiku mängimine.

«Järvekülg oli eile kõhuviiruse käes ja palavikus. Leppik saab võib-olla mängida valuvaigistite toel,» sõnab Keel. Suurem murekoht on Järvekülg ja juhul, kui ta ei saa mängida, plaanib Keel tema asemel liberona kasutada kas Leppikut või Jaanus Nõmmsalut.

Ka diagonaalründaja Hindrek Pulk pidi viimase mängu Tallinna Selveri vastu reielihase vigastuse tõttu pooleli jätma, ent tema on nüüdseks paranenud ja mänguvalmis.

Praxis sai eelmises ringis jagu soomlaste Loimaa Hurrikaanist. Vastase kohta rääkis Keel, et tegu on meeskonnaga, kus enim tuleb tähelepanu pöörata sidemängijale Matthias Valkiersile ja diagonaalründajale Jonas Kvalenile. «Hea vastuvõtuga meeskond, kus on väga hea sidemängija ja väga hea diagonaal. Nõrka kohta pole, teised toetavad neid kahte. Ükskõik, kui hästi või halvasti sidemängija tõsta saab, siis läheb sööt ikka diagonaalile. Ka siis, kui tal on võimalik teistele anda,» räägib Keel. «Diagonaal on väga osav, ta on sel positsioonil mänginud alles mõned aastad, enne tegutses ta sidemängijana,» lisab treener.

Üks leegionär läks hiljuti tagasi Prantsusmaale ja tema asemel tegutseb senine pingipoiss, kelle kohta palju infot pole. Keel on infot saanud Loimaa klubilt ja ootab sellele veel täna lisa. «Peamiselt ootan nende treenerilt vastust, miks nad nii vähe tempot mängisid. Videotest on näha, et belglased nende tempomeestele eriti tähelepanu ei pööranud, vaid keskenudsid nurkadele,» imestab juhendaja.

Keele sõnul on vastas klassiga meeskond, keda võib võrrelda Piraeuse Olympiacosega, kellele Pärnu CEV Cupil alla jäi. «Sama tase nagu kreeklastel, harrastavad väga kiiret mängu, elavad peamiselt side ja diagonaali najal. Meil tuleb võitmiseks väga head mängu näidata.»

Kohtumine Pärnu spordihallis algab kell 20.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles