Eesti korvpallikoondis sai teada asetuse 2017. aasta EMi kvalifikatsiooni loosimiseks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis möödunud sügisel EMil.
Eesti korvpallikoondis möödunud sügisel EMil. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) avalikustas täna loosimisgrupid 2017. aasta EMi kvalifikatsioonimängudeks ning oma asetuse sai teada ka Eesti rahvusmeeskond.

Eesti koondis kuulub teise loosimisgruppi, kus on lisaks veel Holland, Ukraina, Bosnia, Island, Ungari ja Montenegro. EMi kvalifikatsiooni alagruppide loosimine toimub homme ning siis saavad eestlased teada oma lõplikud vastased. Loosimise käigus moodustatakse seitse gruppi, millest kuus on neljaliikmelised ning üks kolmeliikmeline. Edasi pääsevad alagruppide võitjad ning neli paremat teise koha omanikku, seega mängitakse välja 11 EMi piletit.

Juba on EMile pääsu lunastanud 13 riiki: võõrustajad Soome, Iisrael, Rumeenia ja Türgi, eelmise aasta EMi finalistid Hispaania ning Leedu ja lisaks veel seitse riiki, kes osalevad eesootaval olümpiakvalifikatsioonis ehk Horvaatia, Tšehhi, Prantsusmaa, Kreeka, Itaalia, Läti ning Serbia. 

2017. aasta EMi valikmängud peetakse vahemikus 31. augustist kuni 17. septembrini.

1. loosimisgrupp

Poola

Sloveenia

Belgia

Gruusia

Venemaa

Saksamaa

Makedoonia

2. loosimisgrupp

Eesti

Holland

Ukraina

Bosnia ja Hertsegoviina

Island

Ungari

Montenegro

3. loosimisgrupp

Austria

Rootsi

Valgevene

Šveits

Bulgaaria

Suurbritannia

Slovakkia

4. loosimisgrupp

Portugal

Taani

Luksemburg

Küpros

Albaania

Kosovo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles