Tänak peab vormima kogemused tulemuseks, Ogier kindlustab trooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo ralli testikatse. Ott Tänak.
Monte Carlo ralli testikatse. Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Täna õhtul Monte Carlos algava 2016. aasta ralli MM-hooaja eel tundub tiitlivõitja osas kõik olevat lihtne: kolmel viimasel aastal valitsenud Sebastien Ogieri võitu saab väärata vaid suur ime. Kuid rallit ei sõideta paberil ja põnevaid küsimusi on hooaja eel õhus hulgaliselt. Eestlaste jaoks on neist mõistagi tähtsaim üks: mida suudavad Ott Tänak ja Raigo Mõlder?

Isegi WRC ametlik koduleht tegi jaanuari alguses lõbusa näpuvea, kuulutades Ogieri kogemata juba 2016. aasta maailmameistriks. Ümberlükkamatu fakt on aga see, et kolmel viimasel aastal on MM-sarjas sõidetud 39 rallit, Ogier on neist võitnud 25 ja olnud veel kuuel korral teine. Tema võiduprotsent on parem isegi üheksakordse meistri, kaasmaalase ja nimekaimu Sebastien Loebi kolme viimase täishooaja tulemustest.

Ogier lihtsalt ei eksi peaaegu üldse ning ehkki prantslane on viimastel hooaegadel korduvalt kirunud WRC-sarja stardijärjestuse süsteemi, mis peaks tema edu justkui kärpima, on ta rooli taga näidanud, et suudab vajadusel igasugustes oludes võita. Tõsi, tal on Volkswagen Polo näol kasutada WRC-sarja ülivõimsalt parim auto, ent ka tiimikaaslane Jari-Matti Latvala pole suutnud Ogierile vastu saada ja on keeruline näha, mille alusel peaks 30-aastane soomlane tegema tänavu suure arenguhüppe, mis lubaks tal Ogieri kõrvale tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles