Tänak sai Monte Carlo testikatsel 11. aja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Monte Carlos testimas.
Ott Tänak Monte Carlos testimas. Foto: Ekraanitõmmis videost

Monte Carlos tehakse homme õhtul algust autoralli tänavuse MM-sarjaga. Täna sõidetud testikatsel näitasid Ott Tänak ja Raigo Mõlder 11. aega.

Kiireim oli 3,35 kilomeetri pikkusel katsel Kris Meeke, kes sõidab tänavu jätkuvalt Citroёni võistkonnas, kuid prantslased ei tee sel hooajal kaasa tehasetiimiga. Valitsev maailmameister Sebastien Ogier (Volkswagen) kaotas britile 0,2 sekundiga, Dani Sordo (Hyundai) kolmandana juba 3,4 sekundiga. Järgnesid Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen ja Jari-Matti Latvala, kusjuures kaheksa esimest meest sõitsid oma parima aja välja katse esimesel läbimisel.

Fotod Monte Carlost näitavad, et selliste aegade peapõhjuseks on porine tee, kuna juba esimesed autod kannavad lörtsistes tingimustes asfaldile palju muda. Tänak oli üks väheseid, kes suutis katse teisel läbimisel oma aega 0,2 sekundiga parandada, kuid kaotas lõpuks siiski Meeke'ile 8,6 sekundiga.

Monte Carlo MM-rallile antakse start neljapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 21.18. Avapäeval on kavas 21,25 ja 20,38 km pikkune kiiruskatse. Kokku sõidetakse 16 katset kogupikkusega 374,89 km, ralli lõppeb pühapäeva lõuna ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles