Lindpere treenib Norras Jäägeri koduklubiga ning kaalub ka USAsse naasmist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (keskel).
Joel Lindpere (keskel). Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Joel Lindpere treenib nädal aega Norras Valerenga klubis, kus mängib praegu ka Enar Jääger, kuid ei välista Norra kõrval ka USAsse naasmist.

«Rääkisin oma sõbra Enariga ja tema rääkis omakorda peatreeneri Kjetil Rekdaliga. Teen koos nendega nädal aega trenni, enne kui nad La Mangasse laagrisse lendavad,» sõnas Lindpere portaalile iTromsø. Eelmisel hooajal kodumaal Nõmme Kaljus mänginud Lindpere sõnas Postimehele juba detsembri keskel, et asub uue tööandja otsingutele jaanuaris. «Mingit huvi on välismaalt olnud, kuid midagi konkreetset pole veel juhtunud,» tõdes poolkaitsja toona. «Kui midagi erilist ei õnnestu leida, siis soovin leida mängukoha, kust on võimalik saada uut kogemust.»

Lindpere lisas juba siis, et Kalju ridades jätkamine päevakorral ei ole. «Asjad ei läinud nii nagu vaja ja tulemus ei olnud ka see, mida loodeti,» sõnas kogenud mängumees. Sama kinnitas ta nüüd norrakatele. «Mängisin aasta aega Eestis, aga nüüd otsustasin vaadata, kas leian võimaluse mõnes tugevamas liigas. Eestis ma jätkata ei soovi, aga eks näis, mis saab. Ennekõike tahan koos tugeva meeskonnaga treenida ja uuesti vormi jõuda,» sõnas 34-aastane Lindpere.

Ta ei välistanud ka naasmist Tromsøsse. «Kui keegi vajab kõrgliigas kogenud mängijat, pakuks see mulle kindlasti huvi. Ehk tekib mul veel võimalus. Praegu pole ma Tromsøs kellegagi rääkinud, aga usun, et kui huvi üles näitaksin, saaksin nendega koos treenida küll,» lausus poolkaitsja.

Aastatel 2007-2009 Norras Tromsø ridades 89 mängu pidanud Lindpere siirdus sealt USAsse MLSi, kus esindas New York Red Bullsi ja Chicago Fire’i meeskondi. 2014. aastal naasis ta Euroopasse Ostrava Baniku ridadesse. Mullu jäi tema arvele Kalju särgis 28 liigamängu ja neli väravat.

Lindpere ei välistanud ka naasmist USAsse, kui sealt peaks huvi üles näidatama. «Mul on veel seal kontakte, nii et võib-olla sõidan pärast Norras viibimist ka sinna. Olin seal siiski neli aastat ja selle ajaga tekkis häid sidemeid, huvilisi on, seega ei kiirusta ma otsuse langetamisega. Võtan üldiselt asju väga rahulikult. Praegu on vaja uuesti vormi saada ja vaadata, millised võimalused lauale tekivad,» lausus Lindpere.

Eesti rahvusmeeskonda on Lindpere esindanud 106 korda, olles sellega kõigi aegade internatsionaalide tabelis kõrgel 9. kohal. Tema arvel on seitse koondiseväravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles