Saksamaa mägikülast kiiruisutamise tippu

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv
Marten Liiv Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel Itaalias peetud kiiruisutamise juunioride MK-etapil 500 meetri distantsil esikoha saanud Marten Liivile oli võit suureks üllatuseks. Seda sõna kõige otsesemas mõttes. Nimelt oli Piné uisuväljaku teavitustahvel nõnda väike, et sinna mahtus vaid võistelnud paari number ja aeg. 

«Sõidu lõppedes ma tegelikult ei teadnudki, et ma esimene olen,» muheles 19-aastane tulevikulootus. «Nägin, et aeg oli päris hea – 36,34 –, aga võidust sain teada alles siis, kui juba jäält lahkunud olin.» Kiiruisutaja sõnul on eduka hooaja taga otsus minna Inzelli uisuakadeemiasse.

Adaverest pärit Liiv tegi kevadel suure otsuse, kui uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura pakkus võimalust minna üheks hooajaks Saksamaale Inzelli uisuakadeemiasse. Eestis Väino Treimani käe all treeninud Liiv ei mõelnud kaua, sest varem seal neli aastat treeninud Saskia Alusalu oli akadeemia kohta öelnud vaid kiidusõnu. «Olin varem Inzellis käinud ja seega oli ettekujutus sealsest elust ja olust olemas,» ütles sprindidistantsidele pühenduv Liiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles