EAS toetab sel aastal viie spordisündmuse korraldamist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia 2015.
Rally Estonia 2015. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus andis teada, et toetab kokku 800 000 euroga 5 kultuuri- ja 8 spordisündmust, mis toovad Eestisse rahvusvahelist publikut ja suurendavad välisturistide ööbimisi Eestis. Toetatud 13 sündmust prognoosivad tuua Eestisse kokku ligi 56 000 väliskülastajat, kelle läbi lisandub 187 500 ööbimist. Eestit kui turismimaad tutvustatakse välismeedia kajastuste abil 84 miljonile inimesele.

Kokku esitati rahvusvaheliste sündmuste korraldamise esimesse taotlusvooru 37 projekti, sellest 11 kultuurisündmuste ja 26 spordisündmuste toetamiseks. Taotluste kogumaht oli üle 2 miljoni euro.

«Eriti tihe oli spordiprojektide konkurents ja valik tuli teha väga tugevate rahvusvaheliste spordisündmuste vahel,» ütles hindamiskomisjoni esimees, EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. 2016. a korraldatavatest spordisündmustest toetatakse poolpika Ironmani võistlust Otepääl, Rally Estoniat, orienteerumise veteranide MMi, Kiviõli Motofestivali ja ekstreemspordivõistlust Simple Session. 2017. a sündmustest said toetust Otepää MK-etapp murdmaasuusatamises, IBU CUPi laskesuusatamise võistlus ja orienteerumise MM.

Mutso rõhutas, et taotluste hindamisel ei olnud oluline mitte sündmuse olulisus kultuuri- või spordivaldkonna arendamisel, vaid selle panus turismivaldkonna eesmärkide täitmisse. «Me ei arutanud, milline spordiala või kultuurisündmus on tähtsam kui teine. Kõige olulisemaks kriteeriumiks oli, kes toob rohkem väliskülalisi ja rahvusvahelist tuntust,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles