Kolm Eesti sulgpallurit mängivad maineka võistluse põhiturniiril

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Tairo Lutter

Uppsalas algas sulgpalli Euroopa karikaetapp, mis on sarjas üks tugevama koosseisuga võistlusi. Eesti sulgpalluritest võistlevad Kati Tolmoff, Karoliine Hõim ja Raul Must.

Tolmoff ja Must alustavad reedel otse põhiturniirilt. Musta esimese ringi vastane on kvalifikatsioonist edasi pääsenud soomlane Kalle Koljonen. Koljonen asub maailma edetabelis 135. kohal. Eelmisel aastal jõudis Eesti esireket samal turniiril poolfinaali.

Kati Tolmoff sai loosiga tugeva vastase, neljanda asetusega Saksamaad esindava Olga Kononi. Tolmoff ja temast maailma edetabelis 40 kohta eespool paiknev Konon kohtusid viimati detsembris Itaalia turniiril, kus jäi peale kahes geimis Konon.

Karoliine Hõim pidi võistlust alustama kvalifikatsioonist. Eelvõistlusel võitis Hõim kahte rootslannat ja tagas sellega pääsu põhitabelisse. Otsustavas kohtumises alistus Frida Lindström 21:14, 21:18. Põhitabelis ootab Hõimi maailma edetabelis 62. kohal asuv taanlanna Mette Poulsen.

Rootsi turniiri auhinnafond on 17 500 dollarit. Sellega on turniir kategooria võrra kõrgem läinud nädalal Tallinnas toimunud Euroopa Karikaetapist, kus Tolmoff ja Must mängisid poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles