Eesti ratturi endine tiimikaaslane suri 37-aastaselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Sassone
Robert Sassone Foto: Wikipedia

Aastatel 2000-2003 koos Janek Tombakuga Cofidises leiba teeninud jalgrattur Robert Sassone suri 37-aastaselt. Surma põhjuseid pole avalikustatud.

2004. aastal sai Sassone kaheaastase võistluskeelu, sest tema dopinguproovist leiti beetametasooni jälgi. 2007. aastal sai Sassone kuuekuulise tingimisi karistuse, kui ta oli üks viiest Cofidise ratturist – sama saatust jagasid veel Daniel Majewski, Marek Rutiewicz, Philippe Gaumont ja Medéric Clain –, kes dopinguafääris kriminaalkohtus süüdi mõisteti, vahendab Spordipartner.ee.

Mitmed tol perioodil Cofidises pedaalinud mehed on meie seast juba lahkunud: Frank Vandenbroucke suri 2009. aastal kopsuemboolia tõttu 34-aastaselt, Philippe Gaumontile sai 2013. aastal saatuslikuks südameatakk ja Andrei Kivilev hukkus pärast 2003. aasta Pariis-Nice'il toimunud kukkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles