Eesti meistriliigas mänginud jalgpallur mõisteti tapmise eest kümneks aastaks vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Dolgopolov mõisteti kümneks aastaks vangi.
Vladimir Dolgopolov mõisteti kümneks aastaks vangi. Foto: Ekraanitõmmis videost

Peterburi Zenidi jalgpallimeeskonna endine kaitsja, 1984. aastal Nõukogude Liidu meistriks tulnud ja karjääri lõpuaastatel ka Eesti meistriliigas mänginud Vladimir Dolgopolov mõisteti oma naise tapmises süüdi ja saadeti kümneks aastaks vanglasse.

Frunze ringkonnakohus leidis, et 54-aastane Dolgopolov peksis 2014. aasta 17. septembril oma naise Natalja kodus puhkenud tüli tagajärjel purjuspäi surnuks. Naine suri sisemise verejooksu tõttu. Dolgopolov varjas juhtunut viis päeva ja kutsus alles siis kiirabi. 

Eksjalgpalluri advokaat Vladimir Lvov kinnitas, et otsus kaevatakse edasi. Viimastel aastatel Zeniti veteranide meeskonna juhendajana töötanud Dolgopolov vahistati pärast kuritööd, ta viibis mitu kuud vahi all ja vabastati siis kautsjoni vastu. Võimude väitel oli Dologpolov alustuseks end tapmises süüdi tunnistanud, kuid hakanud seejärel rääkima, et naine langes tänaval kallaletungi ohvriks, tema aga vaatas hoopis sel ajal kodus telerit ja leidis abikaasa alles hommikul surnuna.

Võimude hinnangul ei selgitanud see, miks mees teatas naise surmast alles 22. novembril. Klubis ei rääkinud Dolgopolov seejuures tööandjatele mõrvasüüdistusest midagi ning Zeniti juhtkond sai sellest teada alles ajalehe vahendusel. Esialgu palkas Zenit Dolgopolovile advokaadi ja toetas meest, kuid andis lõpuks teada, et neil oli kavas ta pideva töölt puudumise tõttu niikuinii vallandada.

Skandaalsel hooajal Eestis Tevaltes

«Ma ei saa otsusega nõustuda, sest ma pole süüdi. Ma pole oma naist sõrmeotsagagi puutunud,» lausus Dolgopolov pärast otsuse väljakuulutamist telekanali «Sankt Peterburg» reporterile, enne kui ta raudus kätega kohtusaalist ära viidi.

Dolgopolov mängis Zeniti ridades suurema osa karjäärist, mille tippsaavutuseks jäi 1984. aasta meistritiitel. Karjääri lõpuaastatel siirdus ta esmalt Soome Vaasa IFK ridadesse ning jõudis hooajal 1993-94 ka Eestisse, esindades Tevaltet üheksas liigamängus ja lüües ka ühe värava. Tegu oli skandaaliga lõppenud hooajaga, sest Tevalte diskvalifitseeriti enne viimast liigavooru kohtunike ähvardamise eest ja protestiks selle vastu saatis Norma klubi meistritiitlit otsustanud lisamängus Flora vastu väljakule teise koosseisu.

Aastatel 2007-09 töötas ta Zenitis fännikoordinaatorina ning seejärel veteranide treenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles