Selgus majas: Euroopa liiga formaat muutus ja võrkpallikoondis osaleb

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Täna sai selgeks, et Eesti meeste võrkpallikoondis osaleb ka tuleval suvel Euroopa liigas. Liiga toimub lühendatud formaadis ja osaleb kaheksa meeskonda. 

Eesti mängib ühes alagrupis Valgevene, Austria ja Luksemburgiga. Teise grupi moodustavad Bulgaaria, Makedoonia, Albaania ja Taani.

Võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn sõnas Postimehele, et kuigi sel aastal on vastased nõrgemad kui eelmisel, annab liigas osalemine hea ettevalmistuse EM-valikmängudeks. «Vastased peegeldavad ka EMi alagruppe selles osas, et viimane on veidi nõrgem, aga kolm ülejäänud tasemelt võrdsemad. Formaat on selline, et peetakse kaks turniiri ja see on heaks ettevalmistuseks EM-mängudeks. Saame samas rütmis tegutseda,» sõnas Pürn. Eesti võõrustab ühte kahest alagrupiturniirist, mis esialgse plaani kohaselt toimub 3.-6. juunil. Teine turniir peetakse Austrias 9.-11. juunil. 

Kui eelmisel suvel üle mitme aasta taas Euroopa liigas osaleti, siis oli selge eesmärk jõuda Final Four'ile millega ka hakkama saadi. Järgmiseks sihiks seati liiga võitmine ja seeläbi Maailma liigasse tõusmine. See on Pürni sõnul eesmärk jätkuvalt.

Palju on veel aga lahtine, näiteks see, kas pärast alagrupimänge peetakse Final Four turniir või mängitakse play-offi süsteemis.

See, kas koondist viimati juhendanud rumeenlane Gheorghe Cretu sõlmib uue lepingu, selgub ilmselt esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles