Võrkpallikoondise kapten: kõige tähtsam on, et me üldse mängida saame

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: volley.ee

Täna selgus, et Eesti meeste võrkpallikoondis osaleb ka tuleval suvel Euroopa liigas, kus ühte alagruppi kuulutakse Valgevene, Austria ja Luksemburgiga. Koondise kapten Kert Toobal sõnas, et kõige olulisem on, et meeskond liigas üldse mängida saab. Osalemine oli teatavasti tänaseni lahtine, sest senine formaat oli liiga pikk, kulukas ning kurnav.

Formaat on Toobali sõnul eelmisest aastast mõistlikum. «Mängijad on sisuliselt poolteist aastat jutti treeninud, mingi paus peab tekkima. See oli ka Gianni (senine peatreener Gheorghe Cretu – M.G.) jätkamise üheks eelduseks. Igatahes loodan, et kõik mehed, kes koondisekutse saavad, ka tulevad,» rääkis Toobal.

«Mõned meeskonnad on loobunud ja muidugi võiks rohkem olla osalejaid, aga on nagu on. Kõige tähtsam on, et me liigas üldse mängida saame,» sõnas klubivõrkpalli Prantsusmaal mängiv Toobal. Ta lisas, et mõeldes Euroopa meistrivõistluste ettevalmistusele, on liiga hädavajalik. «Saame mängida turniirisüsteemis ja treeneritel on ka mingi katsetamisruum.»

Eesmärgiks on tema sõnul sel korral kaugemale jõuda, kui eelmisel suvel. «Austria on korralik tiim, samuti Valgevene kui neil kõik paremad kohal on. Eesmärk on seekord lõpuni minna ja seeläbi Maailmaliigasse jõuda,» lisas sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles