Korvpallikoondis võõrustab augustis Saksamaad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa korvpallimeeskond
Saksamaa korvpallimeeskond Foto: Scanpic

Eile pärast 2017. aaasta EM-valiksarja alagruppide loosimist sai selgeks ka Eesti koondise esimene suvine kontrollmäng – 8. augustil võõrustatakse Tallinnas Saksamaad.

Tegemist on üksiku mänguga. Pärast seda kohtumist jääb valiksarja esimese mänguni kodus Valgevenega 23 päeva. Alagruppi kuuluvad veel teatavasti Poola ja Portugal, vahendab Basket.ee. 

«Saksamaa-suguse meeskonna Eestisse saamine on kindlasti esiteks suur töövõit ja teiseks annab see ka sportlikult hea pildi meie töö kvaliteedi kohta,» sõnas koondise peatreener Tiit Sokk. «Kolmandaks võime Saksamaa ja Poola vahele kunstlikult tõmmata mõttelise võrdusmärgi taseme, mängustiili ja materjali osas.»

Sügisesel EMil võitis Saksamaa «surmagrupis» Berliinis vaid Islandit. Samas, nelja kaotatud mängu peale – Serbiale, Itaaliale, Türgile ja Hispaaniale, jäädi kokku miinusesse vaid 15 punktiga.

Saksamaa on 1993. aasta EMi kuld, 2005. aasta hõbe ning 2001. aasta neljas meeskond. Toona võideti ka Eestit 92:71. Saksamaa tugevast tasemest kõneleb seegi fakt, et NBAs pallib hetkel kolm sakslast – Dirk Nowitzki (Dallas), Dennis Schröder (Atlanta) ja Tibor Pleiss (Utah).

Ülejäänud kontrollmängude kokkuleppimiseks tehti eeltööd juba eile ning osa neist kinnitatakse jooksvalt lähiajal. Kokku on EKLi peasekretäri Keio Kuhi sõnul kavas pidada umbes kaheksa kontrollmängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles