Võru liikus viimasele veerandfinaalkohale lähemale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: SCANPIX

Sarnaselt põhiturniiri esimesele ringile teenis Kohila Võrkpalliklubi ka naiste Balti liiga eelmise hooaja finalistide teistkordsel kohtumisel kolm võidupunkti, kuid erinevalt kodumängust läks võidu saavutamiseks seekordvaja suuremat jõupingutust. Famila/Võru Võrkpalliklubi võit Tallinna Ülikooli üle muutis pingelisemaks heitluse viimasele veerandfinaalkohale.

Kui põhiturniiri esimeses ringis loovutas tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi eelmise hooaja finalistide duellis Achema naiskonnale koduväljakul geimides vaid 9, 14 ja 15 punkti, siis võõrsil tuli Kohila esinduse võit raskemalt. Baltikumi viimaste aastate parim klubi olukorda siiski enda jaoks raskeks ei teinud, saavutades 3:0 (19, 23, 16) võidu. 10 punktiga olid võitjate edukaimad nii Kateryna Dudnikova kui Eliisa Peit. Maarja Kerner ja Kertu Laak lisasid omadele 8 silma. Kohilannad olid mõnevõrra paremad nii rünnakul (46%-39%), pallingu vastuvõtul (68%-62%) kui serviässasde arvestuses (7-3). Blokis jäi Kohila esindus peale punktidega 8-5. Märkimist väärib ka fakt, et Kohila võistkond jäi pluss-miinus arvestuses 11 punktiga plussi ja Achema võistkond samade punktidega miinusesse, kirjutas volley.ee.

Viienda järjestikuse võidu teeninud TTÜ/Tradehouse kodupubliku ees kodusele konkurendile Tartu Ülikool/Eedenle geimi ei loovutanud, saavutades 3:0 (14, 19, 21) võidu. Reelika Raap panustas võitu 13 (+9) ja Kaisa Õunpuu 12 punkti. Laura Luik vastas Emajõelinna esinduse poolel 15 ja Ingrid Kiisk 10 silmaga. Kui pallingu vastuvõtul oli numbritega 56%-51% täpsem Tartu naiskond, siis rünnakul jäädi võõrustajatele selgelt alla (38%-53%). Pallingul teenisid mõlemad naiskonnad kaheksa punkti.

Põnevamaks muutus heitlus viimasele veerandfinaalkohale, kui kaheksandal kohal paiknev Tallinna Ülikool jäi koduseinte toetusel 2:0 eduseisust 2:3 (25, 15, -17, -24, -12) alla üheksandal kohal asuvaleFamila/Võru Võrkpalliklubile. 

Pühapäeval kohtub TTÜ/Tradehouse koduväljakul Võru esindusega (otseülekanne internetis SIIN) ja Tallinna Ülikool samuti kodupubliku ees Tartu Ülikool/Eedeniga. Kohila Võrkpalliklubi läheb Leedu turnee teises mängus vastamisi Kaunase naiskonnaga. 

14 vooru järel on 38 punktiga turniiritabeli tipus Kohila Võrkpalliklubi. Kaks punkti vähem kogunud TTÜ/Tradehouse hoiab teist positsiooni. Tallinna Ülikool paikneb 17 punktiga kaheksandal, Famila/Võru Võrkpalliklubi 13 punktiga üheksandal ja Tartu Ülikool/Eeden 9 punktiga üheteistkümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles