Eesti juunioride meistriks epees tulid Karoliine Loit ja Ruslan Eskov

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukute epee esinelik.
Tüdrukute epee esinelik. Foto: Eesti Vehklemisliit

Haapsalu Spordihoones peetud Eesti juunioride meistrivõistlustel epeevehklemises saavutasid esikohad neidude epees Karoliine Loit (Tallinna Mõõk) ja noormeeste epees Ruslan Eskov (Tartu Kalev). Võistkondlikud kuldmedalid teenisid Tallinna Mõõk ja SBSK Draakon.

Neidude epees oli osalejaid kokku 32. Poolfinaalidesse jõudsid Anželika Fedoruk, Carmen-Lii Targamaa, Sandra Skoblov ja Karoliine Loit. Esimeses poolfinaalis alistas Fedoruk tulemusega 15:12 Targamaa ja Loit oli 15:8 parem Skoblovist. Finaalis alistas Loit torgetega 15:13 Fedoruki.

Noormeeste epees jõudsid 23 vehkleja konkurentsis poolfinaalidesse lätlane Ernests Cimborevics, Klim Gusarov, Filipp Djatšuk ja Ruslan Eskov. Gusarov alistas lõunanaabri Cimborevicsi 15:12 ja Eskov 15:11 Djatšuki. Tasavägises finaalis Eskovi ja Gusarovi vahel, jäi peale Eskov torgetega 15:13.

Tallinna Mõõk koosseisus Karoliine Loit, Anželika Fedoruk, Madina Azizova ja Brenda Roosimaa alistas neidude võistkonnavõistluse finaalis tulemusega 45:33 Tallinna Mõõga teise võistkonna (Sandra Skoblov, Andra Talen, Kärol-Liina Glinkin, Jelizaveta Kuznetsova). Pronksi sai SBSK Draakon koosseisus Liza Manajenkova, Vladislava Kutukova, Anna Prela. Kokku osales 8 võistkonda.

Noormeeste epee võistkonnavõistluse finaal kujunes tõeliseks põnevuslahinguks. SBSK Draakon koosseisus Andzej Gedzo, Ilian Bobrov, Filipp Djatšuk ja Leon Gedzo alistas tulemusega 45:38 Tallinna Mõõga (Klim Gusarov, Mike Tammoja, Henri Kopra, Mikhail Paschuk). Sealjuures juhtis Tallinna Mõõk veel peale 6. minimatši 30:24. SBSK Draakon tegi aga seejärel võimsa lõpuspurdi 21:8 ja tagas sellega väärtusliku meistrikulla. Kolmanda koha teenis Läti võistkond koosseisus Ernests Cimborevics, Pavel Valentanavicus, Egils Vasaraudsis ja Daniels Zlenko. Kokku osales 4 võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles