Suurepärases hoos oleva Zahkna edu taga on uus treener

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Tairo Lutter

Sel hooajal ainsa Eesti meeslaskesuusatajana MK-punkte kogunud Rene Zahkna on viimased kolm kuud harjutanud soomlasest treeneri Ilkka Luttuneni näpunäidete järgi. 

«Ta on murdmaatreener ning tema kavad ühildame seejärel laskmisega,» täpsustas Zahkna. «Luttunenini jõudsin tänu Kalev Ermitsale, kes õppis Muonios suusakoolis. Kalev on sõidus koondise kõige kõvem mees ja seetõttu tundsin ka asja vastu huvi. Luttunen tutvustas seejärel mulle enda süsteemi ning nüüd oleme Kaleviga harjutanud tema näpunäidete järgi.»

Zahkna teenis MK-sarjas punktilisa laupäeval, kui ta kerkis Anterselvas jälitussõidus 52. positsioonilt 40. Täna tegi ta aga suurepärase esituse teatesõidus, kus 21-aastane eestlane lõpetas avavahetuse viiendana ning hoidis vahepeal isegi teist positsiooni. Lõpuks saavutas Eesti koondis koosseisus Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing ja Ermits 10. koha. «See oli muidugi päris võimas elamus, kui sain sõita koos suurte ässadega võidu. Selline sooritus annab kõvasti motivatsiooni juurde,» märkis ta.

Hooaja eel kaitseväes käinud ning ka õlavigastusega hädas olnud 21-aastase laskesuusataja sõnul poleks ta osanud tänavuselt hooajalt selliseid sõite oodata. «Kuna sõidan alles esimest täishooaega koos meestega, siis ei olnud minu ootused nii kõrged. Iga etapp on minu jaoks midagi uut ja õpin pidevalt. Praegu teeb head meelt see, et kui sõidus läheb raskeks, siis suudan enda tehnikat hoida.»

Nüüd jääb Zahkna 1. veebruarini treenima Anterselvasse. Seejärel lendab ta teisele poole Atlandi ookeani, et osaleda Kanadas (4.-7. veebruarini võisteldakse Canmore’is) ja USAs (11.-14. veebruarini võisteldakse Presque Isle’is) MK-etappidel. «Nüüd tuleb nädal aega veidike rahulikumalt võtta ja seejärel täisgaasiga edasi panna,» tutvustas ta edasisis plaane.

MK-sarja üldarvestuses hoiab Zahkna 8 punktiga 79. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles