Seni ainus eestlane X-mängudel: see on omaette maailm

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Vaultier (vasakul) X-mängudel.
Kadri Vaultier (vasakul) X-mängudel. Foto: Facebook/Kadri Pihla-Vaultier

29. jaanuaril võistlustulle astuvast Kelly Sildarust saab teine eestlane, kes osalenud maailmakuulsatel X-mängudel. Seni on maarjamaalastest maailma ekstreemspordivõistlusega sportlasena tutvust teinud vaid Kadri Vaultier (neiupõlvenimega Pihla). «Seal toimuv on ikka omaette tase, mida kusagil mujal ei näe,» meenutas eestlanna.

Sotši olümpiamängudel meeste lumelauakrossis kuldmedali võitnud prantslase Pierre Vaultieri abikaasa Kadri Vaultier osales X-mängudel 2011. aastal samuti lumelauakrossis ja sai kirja igati hinnatava 10. koha. «Ekstreemspordimaailmas on X-mängud selgelt ja kindlalt number üks. Sellesarnast võistlust teist lihtsalt ei ole,» tõdes ta. «Olümpiamängudega on neid raske võrrelda, kuna need on kaks täiesti erinevat maailma.»

Nagu ameeriklastele omane, nii peab ka X-mängudel kõik olema kõige suurem, uhkem ja võimsam. 2011. aastal oli lumelauakrossi rada ehitatud äärmiselt ekstreemsena ning trassi viimane hüpe oli isegi suurem kui kõrval asetsenud Big Airi võistluse hüpe. Toonane rada sai niivõrd keeruline, et praeguseks Aspenis üheksal korral lumelauakrossi võitnud ameeriklanna Lindsey Jacobellis asus koos teistega protesteerima.

«Naiste jaoks ehitati kõrvale lõpuks uus hüpe, kuid meestel polnud kuhugi pääsu,» rääkis Vaultier. «Tavaliselt mehed ei kõhkle üldse ja on valmis kohe mäest alla tuiskama, kuid siis oli näha, et osadel võttis ikka jala värisema. Ma polnud varem sellist asja näinud. Tean, et paljud ikka kartsid. Ka kukkumisi oli lõpuks palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles