Novosjolov pääseks tänase seisuga Rio olümpiale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Tairo Lutter

Heidenheimis toimunud epeevehklemise MK-etapil individuaalturniiril kuuenda koha saanud Nikolai Novosjolov kerkis olümpiaedetabelis 21. kohale ja pääseks tänase päeva seisuga Rio mängude individuaalturniirile. Lõplik paremusjärjestus selgub pärast Vancouveri MK- ja Budepesti GP-etappi. 

Individuaalse pingerea järgi lunastavad olümpiapääsme seitse sportlast, kes võistkonnaga suurvõistlusele ei ole pääse. Meie jaoks on oluline, et Euroopast lunastab koha maksimaalselt kaks vehklejat. Lisaks on tähtis ka see, et igast riigist pääseb selle tabeli alusel olümpiale vaid üks sportlane.

Hetkeseisuga on Euroopa kohtadel hollandlane Bas Verwijlen ja Novosjolov. Sten Priinits on tabelis 30. kohal ja kaotab Novosjolovile 12 punktiga. Tema sõidaks tänase seisuga olümpiakohta püüdma Euroopa tsoooniturniirile, kus Rio pileti saab vaid võitja.

Tabel pole kaugeltki veel lõplik, kuna veebruaris toimuval Vancouveri etapil on kavas nii individuaalne kui võistkondlik turniir. Iga olümpiale pääsenud võistkond saab automaatselt kolm pääset ka individuaalsele võistlusele. Märtsis on kavas Budapesti GP, kus võistkonnavõistlust ei toimu. Pärast seda lüüaks olümpiatabel lukku.

Teoreetiliselt võib ka Eesti meeskond veel olümpiale kvalifitseeruda, kuid selleks on vaja Vancouveri etapp võita ja loota, et hulk konkurente põrub.

Foto: davidbakerfencing.imgur.com/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles