Kihlveopetturist Austraalia tennisist mõisteti koduse suurturniiri ajal kohtus süüdi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Lindahl (paremal) astus kohtu ette
Nick Lindahl (paremal) astus kohtu ette Foto: SCANPIX

Austraalias astus kohtu ette endine tennisist Nick Lindahl, kes mõisteti süüdi kihlveopettuse korraldamises. 2013. aastal kaotas Lindahl meelega mängu ja oli varem soovitanud kahel oma sõbral tema vastase võidule panustada.

Toowoomba Futures Six turniiril läks Lindahl vastamisi Andrew Corbittiga. Enne matši teatas ta Matthew Foxile ja Ryan Wolfendenile, et kavatseb kohtumise meelega kaotada. Nii ka läks ja kaks panustajat teenisid tuhandetes dollarites kasumit.

Lindahli lõplik karistus selgub Sydney kohtus 15. aprillil.

Praegu toimuvate Austraalia lahtiste tennismeistrivõistluste ajal lahvatas maailmas suuremat sorti kihlveoskandaal, kus on löögi alla sattunud ka tõelised tippmängijad. Tõendeid siiski esitatud pole ja hetkel pole kindel, kas süüdistused on vettpidavad. Sydney kohus kinnitas, et Lindahli juhtumi istung sattus samale ajale juhuslikult. Tegelikult vahistati mees juba aasta eest ja tänane kohtuistung oli pikalt ette teada.

27-aastane Lindahl hoidis profikarjääri jooksul parimal juhul maailma edetabelis 187. kohta. Kahel korral õnnestus tal jõuda Austraalia lahtiste põhiturniirile. Kokku teenis ta seitsme aasta pikkuse profikarjääri ajal 189 000 dollarit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles