Konta lõpetas brittide 32 aastat kestnud ootuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Konta
Johanna Konta Foto: SCANPIX

32 aastat polnud ükski Suurbritannia naistennistst jõudnud suure slämmi turniiri veerandfinaali. Suur ootus lõppes täna, kui Johanna Konta (WTA 47.) alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste neljandas ringis 4:6, 6:4, 8:6 venelanna Jekaterina Makarova.

Viimati mängis britt naiste turniiri veerandfinaalis 1984. aastal, kui Wimbledonis saatis edu Jo Durie’t. Durie oli ühtlasi ka viimane britt, kes pääses veerandfinaali Austraalia lahristel tennisemeistrivõistlustel, kui ta 1983. aastal kaheksa parema hulgas legendaarse Martina Navratilova paremust tunnistas.

24-aastane Konta esindas kuni 2012. aastani oma sünnimaad Austraaliat, kuid vahetas siis kodakondsuse Suurbritannia oma vastu. Tema varasem parim tulemus pärineb eelmise aasta USA lahtistelt meistrivõistlustelt, kus ta langes konkurentsist neljandas ringis.

Konta kohtub veerandfinaalis kas ameeriklanna Madison Keys’iga või hiinlanna Shuai Zhangiga.

Veeranfinaalid:

S. Williams – Šarapova

A. Radwanska – Suarez Navarro

Kerber – Azarenka

Konta – Keyz/Zhang

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles