Vormel-1 sarja punane latern palkas Ferrarist kaks tipptegijat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pat Fry (vasakul) 2014. aastal koos Ferrari toonase tiimijuhi Marco Mattiacciga.
Pat Fry (vasakul) 2014. aastal koos Ferrari toonase tiimijuhi Marco Mattiacciga. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja mulluse hooaja nõrgim tiim, ainsa võistkonnana lõpptabelis nulli peale jäänud Manor on viimase paari nädalaga palganud kaks väga nimekat meest, kes töötasid enne Ferraris, vahendab portaal Motorsport.com.

Kümmekond päeva tagasi eest liitus Manoriga Nicholas Tombazis. 47-aastane kreeklane on vormel-1 sarjas töötanud alates 1992. aastast, kui asus tööle Benettoni võistkonna aerodünaamikainsenerina. 1997. aastal siirdus Tombazis Ferrarisse ja oli seal kuni 2003. aastani tööl aerodünaamikaosakonna juhina.

Vahepeal pidas kreeklane kaks aastat sama ametit McLarenis, ent naasis 2006. aastal Ferrari ridadesse, töötades üheksa aastat meeskonna peakonstruktorina. Manoris on ta ametis taas aerodünaamikaosakonna juhatajana.

Täna aga teatas Manor, et nendega on liitunud ka Ferrari endine tehniline direktor Pat Fry. 51-aastane britt on peaaegu samasuguse töökäiguga nagu Tombazis, olles lisaks Ferrarile samuti töötanud Benettonis ja McLarenis. Tema vormel-1 karjäär algas juba 1987. aastal Benettonis, kus ta tegeles vedrustuse arendamisega. McLareniga liitumise järel tegutses Fry 1995. aastal muuhulgas ka Mika Häkkineni võidusõiduinsenerina ning alates 1997. aastast täitis ta nelja hooaja jooksul sama rolli võistkonna teise sõitja David Coulthardi abimehena.

2002. aastal edutati Fry McLareni peainseneriks ning tema käe all valmisid kolme aasta jooksul kakskümmend etapivõitu kogunud võistlusautod MP4-20, MP4-22 ja MP4-24. 2010. aastal siirdus Fry Ferrarisse tehnilise direktori ametikohale ja jõudis järgnevate aastate jooksul olla veel mitmel tiimisiseses hierarhias kõrgel oleval ametikohal, kuni ümberkorralduste tulemusel 2014. aastal lõpuks Ferrari ridades lahkus. Manori võistkonnas asub Fry ametisse tehnilise konsultandina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles