Galerii: Pirellil kulus vormel-1 testiks kolm miljonit liitrit vett

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-1 sarja rehvitootja Pirelli korraldatud rehvitestil Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal oli täna kiireim mees Red Bullil sõitev Daniel Ricciardo.

Ehkki testi eesmärk on mõistagi uute vihmarehvide katsetamine, võeti ka ringiaegu ning kiireimaks osutus Ricciardo, kes sai ajaks 1.08,713. McLareni testisõitja Stoffel Vandoorne jäi talle alla 0,418 sekundiga ja Kimi Räikkönen Ferraril 0,924 sekundiga. Kõik kolm tiimi sõitsid 2015. aasta autodega.

Nii Red Bull kui ka Ferrari käisid rajal kümme korda ja kümne ringi kaupa, testides täisvihmarehve. Kokku sõitsid kolm meeskonda 285 ringi. Vandoorne’i McLarenit tabas testi lõpus tehniline probleem ja tema auto saabus tagasi boksi veokile tõstetuna.

Et tagada vajalikud tingimused, kasteti rada pihustitest ja autod lahkusid boksidest kümnesekundiliste intervallidega, läbides kümme ringi ja naastes siis boksi, misjärel rada uuesti märjaks kasteti. Seejuures andis rehvifirma teada, et tänase päeva jooksul valati rajale umbes kolm miljonit liitrit ümbertöödeldud vihmavett. Pirelli katsetab täna-homme Paul Ricardil uusi rehvisegusid, mustreid ja mustrisügavusi, kuid kuna õhutemperatuur püsis kõigest kümnekonna plusskraadi kandis, ei olnud tingimused siiski ideaalsed.

Homme roolib Ferrarit sakslane Sebastian Vettel ja Red Bulli venelane Daniil Kvjat. McLareni roolis on ka teisel testipäeval Vandoorne. Vormel-1 sarja esimene hooajaeelne test peetakse kuu aja pärast ehk 22. ja 23. veebruaril Kataloonia ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles