Volkswageni juht kaitses Latvalat: ta nutab isegi siis, kui kärbes vastu tuuleklaasi lendab

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: SCANPIX

Volkswageni rallimeeskonna juht Jost Capito viskus Monte Carlo rallil karistada saanud Jari-Matti Latvala kaitsele, nimetades soomlasele esitatud süüdistusi alusetuteks. Latvala sõitis laupäeval rajalt välja ja tabas kergelt fotograafi, kes libises üle auto kapoti nurga. Kuna soomlane ei peatunud ega veendunud pealtvaataja terveks jäämises, määrati talle 5000 euro suurune rahatrahv ja tingimisi võistluskeeld üheks ralliks.

Capito sõnul pole meeskonnal mingit põhjust kahelda Latvala sõnades, et ta lihtsalt ei näinud auto ette jäänud meest. «Esiklaas oli mudane ja autost tõusis auru. Usun, et ta nägi midagi, aga ei näinud, et mees oli kapotil. Jari-Matti pole mees, kes edasi kihutaks, kui taipaks, et sai kellelegi pihta. Ta nutab isegi siis, kui kärbes auto tuuleklaasi tabab!» kirjeldas Capito soomlast ilmekalt.

Kohtunikud tõid oma otsuses eraldi välja Latvala ja ametliku ralliraadio reporteri Julian Porteri vestluse nimetatud katse lõpus, kui soomlane üritas oma viga saanud autot parandada. Porteri väitel küsis Latvala temalt pealtvaataja seisundi kohta, olles teadlik, et on inimesele otsa sõitnud. Latvala sõnul uuris ta aga hoopis, kas ta sõitis kellelegi otsa või mitte.

«See näitab palju Jari-Matti iseloomu kohta. Ta parandas autot, aga küsis siiski, kas kõigi pealtvaatajatega on kõik korras. Arvasin, et kohtunikud said selle põhjal aru – Jari-Mattile pole tähtsad vaid auto ja ralli, vaid ka inimesed,» leidis Capito.

Soomlasele määratud karistuse vastu Capito aga ei vaielnud. «Kui teed midagi valesti, pole tähtis, kas teed seda meelega või mitte. Viga on viga. Ja ta tegi vea. Enda ümber inimesi nähes oleks ta võinud peatuda ja küsida: kas kõik on terved? See oleks olnud õige käitumine,» lausus sakslane, kes siirdub peagi tööle McLareni vormel-1 meeskonda.

Küll aga on Capito kindel, et juhtunu ei mõjuta Latvalat vaimselt. «Ta on proff. Lisaks hindab ta väga tiimi toetust. Tegelesime olukorraga igas mõttes väga professionaalselt,» lausus Capito, kelle sõnul on tiim püüdnud autolt löögi saanud pealtvaatajaga ka ühendust võtta, kuid seni tulemuseta. «Me ei saanud teda kätte, aga inimesed, kes samas paigas viibisid, ütlesid meile, et temaga on kõik korras,» märkis Capito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles