Treenerite vägev palgatõus – juurde saadi tervelt üks euro!

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval peeti Paalalinna viilhallis noorte kergejõustiku võistlussarja «TV 10 olümpiastarti» Viljandimaa hooaja esimene osavõistlus.
Kolmapäeval peeti Paalalinna viilhallis noorte kergejõustiku võistlussarja «TV 10 olümpiastarti» Viljandimaa hooaja esimene osavõistlus. Foto: Elmo Riig

Sügisel rääkis kultuuriminister Indrek Saar, et riigilt palgatoetust saavate laste- ja noortetreenerite töötasu tõuseb: alguses oli juttu tööjõukulude fondi suurenemisest kümme protsenti, hiljem kerkis see 13,5 protsendini. Ilmselt hõõrus nii mõnigi iga päev lapsi ja noori juhendav treener rõõmust käsi, sest väikese palga puhul on abiks iga euro. 

Just iga euro… sest raha jagades selgus, et reaalselt tõuseb maksimumkoormusega töötavale treenerile makstav riigi toetus ühe euro, mõnel isegi vähem. Põhjuseks toetust saavate treenerite arvu kasv.

Treeneritele palgatoetuseks mõeldud kogusumma suurenes küll 13 protsenti, kuid treenerite pangakontol see tõus ei kajastu. «Mullu oli toetuse taotluste arv 1032, tänavu 1202, neist vastasid kõigile tingimustele ja pääsesid toetuse saajate nimekirja 1193,» selgitas Spordikoolituse ja -Teabe SA juhataja Toomas Tõnise. Just tema juhitud organisatsioon menetles treenerite töötasutoetuse avaldusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles