Tühistamisele lähedal olnud Eesti segavõistkond sai Saksamaal kuuenda koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kudre ja Ilmar Udam
Doris Kudre ja Ilmar Udam Foto: Daisy Kudre

Saksamaal Mühlleithenis jätkus täna suusaorienteerumise MK-sari segateatevõistlusega, kus Eestit esindanud Doris Kudre ja Ilmar Udam saavutasid 6. koha.

Võitis favoriidikoormat kandnud Rootsi I võistkond (Tove Alexandersson, Erik Rost; aeg 59.13), kellele Rootsi-2 (Magdalena Olsson, Ulrik Nordberg) kaotas vaid 10 sekundiga. MK-arvestuses tuli teiseks Soome-2 (kaotus +1.21) ja kolmandaks Norra-1 võistkond (+1.39), teatas Eesti Orienteerumisliit pressiteate vahendusel.

Eestist ettepoole jäid veel Venemaa-3 ja Tšehhi-1 ning tahapoole Leedu, USA ja Saksamaa võistkonnad. Samuti esikohale pretendeerinud Venemaa 1. ja 2. võistkond tühistati vale KP võtmise pärast.

Võistlus oli kuueringiline, võistkonnaliikmed sõitsid erinevaid naiste- ja meesteradu vastavalt kolm korda, järjestuses N-M-N-M-N-M. 

Kudre tunnistas finišis, et pika võistlusnädalaga lihastesse kogunenud väsimustunne ning plusskraadides ilm muutsid võistluse üpris raskeks. Samas sujus tal võistlus orienteerumistehniliselt, sest rahulikuma tempo pealt jõudis ta kõik teeristid korralikult ette lugeda.

Eesti võistkond ei olnud ka kaugel tühistamisest, kui 2. vahetuses Udam ühe punkti hoogsa sõiduga vahele jättis. Õnneks märkas ta oma eksimust peagi ja parandas vea. 

Homme on MK-l kavas tavapärased teatesõidud nii meeste- kui naisteklassis. Eestil täisvõistkonda stardis ei ole.  ​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles