Selgusid Rio olümpiamängude kvalifikatsioonigrupid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBA logo.
FIBA logo. Foto: SCANPIX

Täna loositi Šveitsis Mies'is Rio de Janeiro olümpiamängude korvpalli kvalifikatsiooniturniiride alagruppide koosseisud. Enim loosiõnne oli ilmselt kodus vastaseid võõrustavatel Serbial ja Itaalial. Teisalt peavad ilmselt omavahel olümpiakoha jagama Prantsusmaa ja potentsiaalselt tugev NBA meestega Kanada. 

Enne loosimist moodustati kuus korvi meeskondadega. Esimesse kuulusid Prantsusmaa, Serbia ja Kreeka, teise Itaalia, Tšehhi ja Kanada, kolmandasse Filipiinid, Iraan ja Jaapan, neljandasse Angola, Tuneesia ja Senegal, viiendasse Läti, Horvaatia ja Türgi ning kuuendasse Mehhiko, Puerto Rico ja Uus-Meremaa.

Olgu veel lisatud, et turniirid toimuvad 4.-10. juulil Belgradis (Serbia), Manilas (Filipiinid) ja Torinos (Itaalia). Igas linnas paikneb kuus meeskonda, kes alustavad turniiri kahes kolmeliikmelises alagrupis. Alagrupi esimene kohtub play-offis teise alagrupi teisega (poolfinaalid) ning seejärel peetakse võitjate vahel finaal suure algustähega.

Loosimistulemused olid järgmised:

Belgradis mängivad:

A-alagrupp: Serbia, Angola, Puerto Rico

B-alagrupp: Jaapan, Tšehhi, Läti

Manilas mängivad:

A-alagrupp: Kanada, Senegal, Türgi

B-alagrupp: Prantsusmaa, Filipiinid, Uus-Meremaa

Torinos mängivad:

A-alagrupp: Kreeka, Iraan, Mehhiko

B-alagrupp: Itaalia, Tuneesia, Horvaatia

Koha OMil on taganud üheksa koondist: USA, Brasiilia, Austraalia, Nigeeria, Venezuela, Argentina, Hispaania, Leedu, Hiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles