Suurüllataja teekond sai Austraalias otsa, langes ka kahekordne võitja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Konta.
Johanna Konta. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel selgusid naiste üksikmängus kaks viimast poolfinalisti, kelleks on Johanna Konta ja Angelique Kerber.

Maailma edetabelis 47. kohal olev Konta alistas veerandfinaalis tunni ja 22 minutiga 6:4, 6:1 hiinlanna Zhang Shuai, kes oli üllatuslikult nii kaugele jõudnud kvalifikatsiooniturniirilt alustades. Maailma edetabelis oli Zhang enne turniiri alles 133. kohal ning ei olnud 14 katsel kordagi suure slämmi turniiridel esimesest ringist edasi pääsenud.

Kontal on aga võimalus saada esimeseks Suurbritannia tennisistiks pärast 1977. aastat, kes mängib suure slämmi turniiri finaalis. Toona suutis seda Wimbledonis Virginia Wade, kes võitis ka lõpuks turniiri. Ka suure slämmi turniiri poolfinaalides ei ole Briti naistennisisti nähtud alates 1983. aastast, kui US Openil jõudis nii kaugele tänaseks Eurospordi kommentaatorina töötav Jo Durie.

Finaalikoha nimel mängib Konta poolfinaalis sakslanna Angelique Kerberiga, kes alistas mõnevõrra üllatuslikult 6:3, 7:5 valgevenelanna Viktoria Azarenka. Ehkki Kerber on maailma edetabelis kuuendal ja Azarenka 16. kohal, loeti enne kohtumist soosikuks pigem vigastuspausi järel heas hoos olevat 26-aastast valgevenelannat, kes võidutses Austraalia lahtistel 2012. ja 2013. aastal.

Kerber asus aga avasetti kiirelt 4:0 juhtima ning ehkki Azarenka võitis seejärel omakorda kolm geimi järjest, kuulus esimene sett lõpuks 48 minutiga siiski Kerberile. Teise seti keeras Kerber enda kasuks 57 minutiga, tulles seejuures välja 2:5 kaotusseisust ja võites järjest viimased viis geimi, ning alistas Azarenka esmakordselt, olles kõik senised kuus omavahelist kohtumist kaotanud.

Ka sakslannat pole ammu Austraalia lahtiste poolfinaalis nähtud, viimati sai sellega 1998. aastal hakkama Anke Huber. Kerber ise on varem suure slämmi turniiridel poolfinaali jõudnud kaks korda, kuid kaotas 2011. aasta US Openil kolmes setis Samantha Stosurile ja aasta hiljem Wimbledonis Agnieszka Radwanskale.

Teises poolfinaalis on vastamisi maailma esireket ja tiitlikaitsja Serena Williams ning maailma edetabelis neljandal kohal olev Radwanska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles